perjantai 30. syyskuuta 2016

Keskustelua keskusteluohjelmista

Pieni hyppäys kaikkien realityjen ja rikossarjojen parista toisenlaiseen ohjelmatyyppiin. 
Nimittäin keskusteluohjelmiin.


Arman LIVE. Kuva: Petri Aho, Nelonen Media.

Arman Alizad on siirtynyt tien päältä tv-studioon ja 27.9. nähtiin hänen ensimmäinen suora lähetys Arman LIVE. Alku oli todellakin jännittävä, sen näki myös Armanista. Supliikki ensimmäinen vieras Jaajo Linnonmaa meinasi jättää Armanin sanattomaksi. Jaajo jo kuittaili tuntevansa olonsa kuin istuisi psykiatrin vastaanotolla kun Arman jäi toisinaan vain katsomaan häntä silmiin kysymysten esittämisen sijasta. Tästä olisi voinut tulla kiusallista, mutta seuraavien vieraiden kanssa Arman otti tilanteen ns. haltuun ja homma alkoi sujua. Ja ei se silmiin katsominenkaan ole pahasta, mukavaa, että välillä vieraisiin todellakin keskitytään eikä mennä hurjalla vauhdilla vain eteen päin. Tässä keskusteluohjelmassa tykkäsinkin juuri sen rauhallisuudesta. Ainoastaan Kaija Koon Arman oli tavannut jo aiemmin ja heidän tapaamisestaan näytettiin klippi. Lisäksi lopuksi Arman tarjosi ruuanystävälle Ville Haapasalolle illallista ja he rupattelivat ruuan äärellä. Nämä ohjelmanumerot keskustelun lisäksi olivat ihan mukavat, enempää en ainakaan minä niitä kaipaisi. Käsittääkseni vieraat vahvistivat myös jonkin sortin uutisia itsestään Armanin sohvalla, ainakin Ville nähtiin ilman pipoa!;)




EVS Kuva: MTV

Maikkarin puolella nähdään tällä hetkellä EVS eli Enbuske, Veitola & Salminen -talkshow. Haastattelijoina porukka on aikalailla yhtä terävää kuin Arman, ainakin vaikuttaisi siltä että kaikkea voi kysyä ja myös halutaan kysyä. Mukaan mahtuu myös musiikkiesitystä ja toisinaan sketsinpoikasta ja kun jo haastattelijoita on kolme, niin aikamoista kiirettä pitää. Tässä ohjelmassa paino on ehdottomasti sanalla SHOW.

Mulla itselläni on sellainen käsitys, että aiemmin keskusteluohjelmissa saattoi olla vieraana ajankohtaisia vieraita, mutta heiltä ei kuitenkaan uskallettu/haluttu/voitu kysyä niitä kysymyksiä, jotka kaikki olisivat halunneet tietää. Keskustelussa puhuttiin ihan jostain muusta. Nykyään tämä kuuman puuron kiertäminen on vähentynyt, vai onko se oma harhani? Nyt kysytään aika suoraan ne kysymykset, joihin kaikki odottavat vastausta. Vastaaja saa sitten päättää millaisen vastauksen antaa. Haastattelijoista on tullut uudella tavalla röyhkeitä ja tiukkoja. 
Keskusteluohjelmat kuulunevat kategoriaan ohjelmia, jotka on katsottava juuri silloin kun ne esitetään telkkarissa. Jälkikäteen ne tuntuvat jotenkin jo vanhoilta, kuin katsoisi edellisillan bilekoostetta... Tai ainakin jos ohjelma sisältää paljon muuta sälää kuin itse keskustelua, nämä osuudet tekee mieli hyppiä nopeasti ohi ja mennä suoraan itse asiaan. Tässä mielessä tempoltaan rauhallisempi ohjelma kestänee paremmin aikaa. Mutta juuri tästä syystä multa jää usein keskusteluohjelmat katsomatta, vaikka voisivatkin olla kiinnostavia. Tänään tulisi taas EVS, saa nähdä ehdinkö töllön ääreen ajoissa...





Arman LIVE, Nelonen tiistaisin klo 22

Enbuske, Veitola & Salminen, MTV3  perjantaisin klo 21.00

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Cristal reissaa

Nyt on tullut taas katsottua vaikka mitä kivaa ja vaikka mitä kivaa on myös alkamassa ihan lähi päivinä, joten en oikein tiedä mistä alottaisi...:) Mutta aloitetaan nyt vaikka Cristal Snowsta! 

Cristal Snow ja NikoLa Palandereilla. Kuva: TV5


Jokin aika sitten jo kirjoittelin, että vähän jännitän vieraiden puolesta Riemulomaa Palandereilla. Eli olihan se katsottava, miten niitä vieraita siellä Nizzassa kohdellaan!:) Olen ehdoton Toosa-tv -fani (silloin kun näkyi netissä), joten lähdin riemulomalle jaksolla kaksi. 
Riemuloma alkoi Palanderien hampaiden pesulla. Sitten tavattiin vieraat, syötiin lounasta kaupungilla ja lähdettiin melomaan. Lopuksi syötiin vielä illallista Palandereilla ja Kalle sai meikin ja stailauksen. Ainakaan tässä jaksossa meno ei äitynyt liialliseksi sähellykseksi ja vieraat saivat hyvin tilaa. (Tosin mitenkään syväluotaavaa tutustuminen ei ollut, mutta se ei tullut yllätyksenä.) 
Cristal ja NikoLa ovat  jotenkin niin herttaisia ja aidonoloisia! Cristal teki musta kyllä myös aika hyvän diagnoosin Kallesta, antaessaan nimen Kallen kuvailemalle yksilöurheilijoiden seksuaalisuuden piirteelle, Cristal määritteli tämän nimittäin "egoseksualisuudeksi". Osuvalta kuulostava määritelmä!:)



Viime tiistaina Cristalin saattoi nähdä taas reissun päällä, silloin alkoi Cristal ja Nygård tripillä. Nämä kaverukset seikkailevat Suomessa ilman ennalta annettua päämäärää. Mä en vielä ole ehtinyt tämän reissun aloitusta nähdä, mutta luultavasti tätäkin on vähän katsottava, ihan Cristalin vuoksi!



Riemuloma Palandereilla, TV5 torstaisin klo 20

Cristal ja Nygård tripillä, FOX tiistaisin klo 20
 



sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Viikon Inspiroija ja Ärsyttäjä

Tv-ohjelmat inspiroi ja ärsyttää. Tämän viikon Viikon inspiroijana toimikoon Keittiöelämää-sarja, ja sen hauskat kattoperspektiivikuvat ruokapöydästä. Tuli nämä kuvat nimittäin mieleeni kun olimme käymässä lauantai-illan tortilla-aterialle ja nopea polkaisu tuolille ja kuva kännykällä talteen!:) Meidän keittiöstä ei saada ehkä suuria kulinaristisia elämyksiä (sille on syynsä ettei tämä ole ruokablogi) mutta menoa ja meininkiä toisinaan liiankin kanssa... 
Stailaamatonta realityä. Kuva: Sarjaelämää

Ja Viikon ärsyttäjä pitäisi tietysti myös löytyä tv:n puolelta, mutta tulkittakoon asiaa nyt hieman laveammin ja otetaan leffat mukaan. Pahimmat ärsytykset tulivat nimittäin leffassa. Kunnian saa Julianne Moore roolisuorituksestaan teoreetikkovaimona elokuvassa Maggie's Plan. Moore esittää tanskalaista vaimoa, joka valitettavasti kuulostaa aivan ranskalaiselta! Leffa itsessään on ihan mukiinmenevä ja herttainen, mutta eikö tämän tason näyttelijä voisi vähän perehtyä siihen mitä esittää?! Sillä on väliä, onko se Tanska vai Ranska!! GRRR!!
 

Saa kommentoida, mikä teidän kotisohvilla on viime aikoina kenties inspiroinut tai ärsyttänyt! Kuulisin tosi mielelläni!:)

torstai 22. syyskuuta 2016

Kenen exä saapuu seuraavaksi?

Kuva: MTV Oy, tuotanto Moskito Television
Etelä, uima-allas, huvila. Sinne joukko sinkkuja ja paljon alkoholia. Ja siinä alkaakin olla kassassa runko realitylle. Temptation Island? Paratiisihotelli? Ei vaan  Exiä rannalla. Jos jollakulla on ollut ikävä ensiksi mainittujen tai Big Brotherin kosteita bileitä niin täältä niitä taas tulee...
Mun ei näitä "hottiksia" pitänyt katsoa ollenkaan. Kiintiö tätä lajia alkaa olla ns. täynnä. Mutta koska ulkomainen formaatti oli mulle vieras, niiiiiiin... Arvaattekin jo, että mitä tapahtui. Kyllä, kaksi ensimmäistä jaksoa tuli katsottua! Ihan sillä verukkeella, että tiedän, mistä on kyse - ja että miten tämä eroaa nyt niistä muista...:)

Sarjan ensimmäisessä jaksossa sinkut kehuvat kameralle itseään ja esittävät vaatimuslistan unelmakumppanin ominaisuuksista. Bile-Dani ei enää ole ainoa, jolla on kovin suorasukainen ulosanti. Tapa kehua itsea ja puhua erittäin suoraan tosista näyttäisi olevan tuiki tavallistä tämän jakson perusteella. Sinkut saapuvat lomakohteeseen ja tapaavat toisensa ja päättävät pitää hauskaa, drinksut käsissä tietenkin. Toki vain niin kauan kun voivat, sillä kukaan ei tiedä kenen exä saapuu seuraavaksi...
Ristiriitaiset tunteet nousevat pintaan jaksoa katsoessa. Voit hyvin lähteä moralisoimaan - niin osallistujia kuin ohjelman tekijöitäkin, päivittelemään, arvostelemaan, haukkumaan, ihan kaikkea. Mutta se olisi liian ryppyotsaista ja luulenpa vaan että ryppyotsalla tätä ei kyllä kannata lähteä katsomaan. Sen sijaan nauraa kyllä voi lähes hulvattomasti! Ainakin ensimmäinen jakso oli leikattu tsäk tsäk tsäk sähäkästi. Kertojaääntä käytetty kommentoimaan kipakasti.  Ja kenen pokka kestää sen tärkeimmän kysymyksen, esitettynä niin matalalta ja möreästi: kenen exä saapuu seuraavaksi... Tahattomasti tai tarkoituksella - koomista! 

Kuva: MTV Oy, tuotanto Moskito Television

Mun täytynee varmaan syksyllä tehdä semmonen katselmus, mitkä sarjat jäivät tällä kaudella seurantaan, mitä katsoin vain kerran ja mitä siltä väliltä. Tämän sarjan luulen jäävän näihin kahteen jaksoon, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Kerron sitten syksymmällä!:)



Exiä rannalla, Sub torstaisin klo 22
 

lauantai 17. syyskuuta 2016

Trillereitä ja pusuhuulia ;)

Jossain postauksessa jo taisin mainitakin, että norjalainen trilleri Mammona kuuluu mun tämän hetken seurattaviin. Taitaa jopa olla niin, että ko. sarja on tällä hetkellä se ykkösseurattava. On nimittäin hyvä!
Sarjasta on menossa jo toinen kausi, mutta jos ensimmäistä kautta ei jostain syystä ehtinyt nähdä, kakkosen alkukauden voi ahmia vielä Yle Areenasta ja pääsee ihan hyvin kyytiin mukaan. Sarjaa ei kyllä voi kovin herkille suositella, se on aika ahdistava ja julmakin välillä, mutta käsikirjoitus on todella herkullinen ja toteutus laadukas. 
Tämä tällainen nordic noir eroaa kyllä valtavasti niistä rikosohjelmista, joita joskus nuorempana tuli katsottua. Niissä pystyi luottamaan siihen, että päähenkilölle tai tämän läheisille ei tapahdu mitään kamalaa. Nyt aivan kaikki on mahdollista, ja kaikkea tapahtuu! Olen tullut myös miettineeksi, pitääkö tämä kaikki todella näyttää, onko se tarpeen? Tuntuu kuin uusissa sarjoissa olisi menossa kilpailu, missä sarjassa tapahtuu kaikista kammottavin murha..

Tällä viikolla alkoi myös toinen rikossarja, ruotsalainen Nousuvesi. Silmäni jäivät kiinni pääosan esittäjän Julia Ragnarssonin huuliin, eikä päässyt niistä yli ja irti. Ne ovat niitä aina mutrulla olevia, aina törröllään olevia huulia, jotka ilmeisesti ovat nyt niin must naisnäyttelijöillä, mutta jotka vaan ovat niin kamalat. Tai minä ärsyynnyn. Pitääkö siis todeta, että ne tekevät odotetun vaikutuksen!:) Jo The Affair -sarja meinasi aikoinaan jäädä katsomatta kun molemmilla Noahin naisilla oli nämä törröt, eihän niitä huulten haltijoita meinannut edes erottaa aluksi toisistaan, kumpi on uusi ja kumpi ex. 
No, olihan Nousuvedessä onneksi muutakin kuin ne huulet. :) Tosin yksi jakso kerrallaan katsominen alkaa tuntua jo oudolta, haluaisi kerralla enemmän! Ensimmäisen jakson täytyy olla kyllä todella koukuttava, että seuraavan muistaa katsoa joskus viikon päästä. Alan luisua kai ketjukatsojaksi maksimaalisen uppoutumisen sarjan maailmaan saadakseni. 

Kuva: Sarjaelämää
Trillerinälkään kyllä näyttää riittävän syksyksi katsottavaa, voikun draaman kanssa olisi samalla lailla. Yhtä laadukasta pohjoismaista draamaa odotellessa...(ja täksi illaksi on kirjastosta lainattuna Sillan 3. kausi. Maltoin olla katsomatta sen tv:stä, sitten sarja jo unohtui, nyt sen sai melko lyhyellä odotuksella kirjastosta lainaan. Eli trillereiden merkeissä jatketaan.)


PS. Mulla ei ollut käytettävissä kuvaa sarjoista, joista kirjoitin tänään. Mutta toi R&A:n tunnuskuva nyt vaan on aika trilleri itsessään, joten eikö se sovi tähän kuvitukseksi ihan hyvin?!:) Festarit ovat parhaillaan menossa, joten onhan se myös ajankohtainen. Itse kävin eilen katsomassa - komediaa... :)


Mammona, Yle Fem tiistaisin klo 22.00

Nousuvesi, Yle TV1 Sunnuntaisin



tiistai 13. syyskuuta 2016

Lomalle Nizzaan


Palanderit. Kuva: TV5, tuotanto Zodiak Finland



Kiinnittäkää turvavyöt, lähtölaskenta Nizzaan alkaa! Torstaina TV5:llä alkaa nimittäin täysin uusi sarja Riemuloma Palandereilla. Ohjelmassa kaksi vierasta kerrallaan vierailee Kalle ja Riina-Maija Palanderin luona. Ilman epäilyjä, tällä matkalla ei oteta rauhallisesti ja hiljennytä, päin vastoin, tästä matkasta ei tule puuttumaan puhetta ja sähellystä!
Se, onko tämä hyvä vai huono asia, onkin sitten katsojan päätettävissä (ylläri ylläri)... Itseäni kyllä mietityttää, mikä rooli vierailla mahtaa olla. Kallesta jo tiedetään, että puhetta tulee ja miehen kertoman mukaan Riina-Maijalta vielä kaksin verroin enemmän. Eli kysymys kuuluu, jääkö vieraille tilaa? Saadaanko vieraista mitään irti vai tuleeko ohjelmasta vain Palanderien oma show? Ohjelma lienee rakennettu Palanderien ympärille, mutta mua kyllä jännittää vieraiden puolesta. Mahtavatko he pysyä menossa mukana, vieras kun on kuitenkin vieras ja pitäisi mielestäni olla se tärkein henkilö. Mutta tämä nähdään torstaina!
Nyt valmistautumaan tämän illan tv-tarjontaan, tiedossa ensitreffejä alttarilla ja mammonaa... :)




Riemuloma Palandereilla TV5 15.9. alkaen torstaisin klo 20.00



sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Miltä sinun keittiössäsi näyttää?


Paula Ilvetsalo ja Markku Kolehmainen. Kuva: MTV



Ihmiset arkisissa puuhissaan keittiöissään, rupattelevat mukavasti. Laittavat ruokaa ja kertovat tarinaansa. AVA:n uudessa sarjassa Keittiöelämää ohjelman perusidea on niin yksinkertainen. 
Mitään hirveän mullistavaa sarja ei varmaankaan tule tarjoamaan. Vähällä vaivalla tehtyä ohjelmaa, voisi ajatella. Mutta ei käy kieltäminen, etteikö toisten keittiöihin olisi kuitenkin kiinnostava kurkistaa. Millaista siellä on, mitä ruokaa siellä tehdään? Ohjelmassa on kahdeksan hyvin erilaista perhettä, hyvin erilaisissa tilanteissa ja niinpä keittiötkin ovat erilaisia. Samalla tietysti tutustutaan itse henkilöihin ja sehän se on ohjelman suola. Vähän kuin Neljän tähden illallinen ilman kilpailua ja niitä tähtiä.

Tiina Vainio ja Antti Lahtonen. Kuva: MTV

Tällainen ohjelma on joka tapauksessa mitä parhain kurkistus suomalaiseen ruokakulttuuriin tällä hetkellä ja suomalaisten nykyaikaan ylipäätään. Miltä tuntuisikaan kurkistaa kahdeksan erilaisen perheen keittiöihin vaikkapa 70-luvulla? Ohjelma ei kerrokaan enää vain ohjelmassa esiintyvistä ihmisistä vaan laajemmalti ajasta. Oikein jo odotan, miltä tämä ohjelma näyttää 20 vuoden kuluttua uusittaessa!:)




Keittiöelämää AVA perjantaisin klo 19.00


torstai 8. syyskuuta 2016

Viikon uudet alkajat

Tällä viikolla on alkanut uutta ja vanhaa. Ja olihan se taas katsottava Ensitreffit alttarilla -ohjelman aloituskin. Tällä kaudella mukana on uudet asiantuntijat ja tietysti uudet sinkut. Hassua mitenkä nämä uudet sinkut tuntuvatkin näin kauden alussa vierailta ja edelliskauden sinkut niiltä "oikeilta", tämä ilmiö on aina uusissa kausissa ohjelmissa, joissa henkilöt vaihtuvat. Mutta kyllähän he tutuiksi vielä tulevat, jos sarjaa jaksaa seurata. Tällä kertaa mulle ei tullut selvää visiota siitä, ketkä olisivat se todennäköisin pari. Jollain kaudella on löytynyt niitä "naimanaamoja", jotka siis ulkoisesti näyttävät luoduilta toisilleen. Tosin ei ne edelliskauden naimanaamatkaan sitten pysyneet yhdessä, eli ehkä tämä visiottomuus voi olla ihan hyväkin merkki...:)
 
Tällä kaudella asiantuntijoina ovat Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt. Kuva: MTV Oy.

Pari päivää ensitreffejä alttarilla aiemmin alkoi Ylellä kuusiosainen draamasarja Korpelan kujanjuoksu. Sunnuntaina Helsingin Sanomissa oli kiintoisat artikkelit vierivieressä. Toisessa artikkelissa maalaiskomedian tekijät itsevarman oloisesti kertovat ko. tyyppisellä ohjelmalla olevan tilausta ja odottivat heti yli puolen miljoonan yleisöä. Vieressä taasen Tuomo Yrttiaho toteaa arvostelussaan sarjan melkolailla vanhaksi vitsiksi. 
Hyvälle draamalle on mielestäni aina tilausta ja tarvetta. On myös virkistävää vaihtelua seurata nykyaikaista menoa jossakin muualla kuin kaupunkiympäristössä. Mutta jotain uutta ja yllätyksiä voisi maalaiskomediakin tarjota. Vanhoja vitsejä on tylsä katsoa uudestaan. Hesarin jutussa tekijät Luoma ja Mäkinen vaikuttavat jopa hieman pelottavan tyytyväisiltä hyväksi havaittuun kaavaan. Mahtaako tästä lähtökohdasta saada uutta aikaiseksi. 
Kovin vauhdikkaasti ja uudistuneesti sarja ei käynnistynyt. Tutusta asetelmasta lähdettiin liikkeelle kankeaa replikointia myöten.  Siitä huolimatta sarjan aloitus keräsi miljoonayleisön. Saa nähdä säilyvätkö katsojat ja tarjoaako sarja mitään yllätystä jatkossa. 

Kuva: Sarjaelämää


Ensitreffit alttarilla AVA 6.9.2016 alkaen tiistaisin klo 21

Korpelan kujanjuoksu Yle TV1 4.9.2016 alkaen sunnuntaisin klo 21.05

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Suomalainen nordic noir alkaa rajalta


Kari Sorjonen (Ville Virtanen). Kuva:
© Fisher King Production 2016 / Yle Kuvapalvelu

Muut Pohjoismaat kilpailevat, kenestä tulee "uusi Tanska" tv-sarjojen tekijänä. Tanska on menestynyt sarjoilla, jotka se kuvitteli olevan "liian tanskalaisia". Sellaisia, joita ymmärtääkseen täytyisi olla itsekin tanskalainen. Vallan linnake käsittelee tanskalaista politiikkaa. Silta taas sijoittuu kahden maan rajalle, ja konkreettisimmillaan maita yhdistävälle sillalle. Mutta yksi syy menestykseen onkin juuri tämä paikallisuus, jollaista ei muualta ainakaan ihan suoraan voida löytää. Siitä saadaan aikaan globaalia.
Nyt meilläkin tehdään paikallista globaalia! Lokakuussa Ylellä alkaa uusi poliisisarja Sorjonen (eng. Bordertown), joka sijoittuu Suomen ja Venäjän rajalle Lappeenrantaan. Pienellä googlettelulla sarjasta sain selville, että sarjaa on tehty alun alkaenkin kansainvälisiä markkinoita ajatellen. Sarjaa kutsutaan myös ensimmäiseksi suomalaiseksi nordic noir -sarjaksi. Ilmeisesti vastaanotto sarjalle on ulkomailla ollut hyvä ja kakkoskautta valmistellaan.
Itse näin sarjasta trailerin Helsinki Scriptissä ja trailerin perusteella sarjalla on kaikki mahdollisuudet lunastaa sille asetetut odotukset. En voi sanoa olevani kotimaisten rikossarjojen ystävä, mutta traileri teki tehtävänsä ja herätti kiinnostuksen sarjaa kohtaan. 
Tässä yhteydessä on kyllä tunnustettava, että viime vuoden vaihteessa tv:ssä esitetty sarja Koukussa, koukutti  nimensämukaisesti trailerillaan. Mutta ensimmäinen jakso oli mulle pettymys. Vuorosanat vaikuttivat liian käsikirjoitetuilta ja tuli jopa olo katsojan aliarvioimisesta. Alkuasetelma väännettiin rautalangasta tai alkuasetelmassa annettiin ainakin ymmärtää tietyt asiat hyvin suoraan. Ensimmäisen jakson jälkeen en katsonut muita jaksoja. Ja kyllä, on alkanut kaduttaa sen jälkeen kun sarja kahmi palkintoja ja kunniaa, etenkin käsikirjoituksesta. Se ei siis voinut olla niin huono? Jos saan vielä mahdollisuuden, täytyy tämäkin sarja vielä tarkastaa - ilmeisesti se parani loppua kohti!:)
 
Taina Henttula (Kristiina Halttu), Katia Jaakkola (Lenita Susi), Lena Jaakkola (Anu Sinisalo), Kari Sorjonen (Ville Virtanen), Janina Sorjonen (Olivia Ainali), Pauliina Sorjonen (Matleena Kuusniemi), Niko Uusitalo (Ilkka Villi). Kuva:
©Fisher King Production 2016 / layout: Miikko Oikkonen / Yle Kuvapalvelu
 
Sorjosen kohdalla odotan ns. huomaamatonta käsikirjoitusta ja ennen kaikkea mielenkiintoisia henkilöhahmoja. Parhaita (rikos)sarjoja ovat sellaiset, joissa henkilöihin, heidän tarinaansa, taustaansa ja suhteisiinsa pääsee tutustumaan kunnolla. Ei välttämättä heti, mutta kauden edetessä pitäisi henkilötkin syvetä. Keväällä nähty tanskalainen Petos, oli musta hyvä esimerkki siitä, että henkilöhahmot jäivät liian etäisiksi. Eli kunpa Sorjonen kumppaneineen tekisi muutakin kuin ratkoisi rikoksia!:)
Jostain syystä olen kyllä luottavaisin mielin, että tässä sarjassa näihin seikkoihin olisi kiinnitetty huomiota. Mutta yksi huolenaihe mulle silti jää: mitä murretta ne puhuu?! Että eihän ne vain puhu sitä tv-karjalaa, jollaista ei kyllä kukaan muu puhu, ainakaan nykyään. Tässä saatte olla hillittyjä, älkää haastelko liikaa!:)
 


Kotikatsomo: Sorjonen (16) Yle TV1 16.10.2016 alkaen klo 21.05


perjantai 2. syyskuuta 2016

Helsinki Script ja kuinkas siinä kävikään?


...blogipohdinnaksihan se kääntyi...
Kuva: Sarjaelämää

Inspiroiva, ajatuksia herättävä ja paaaaaljon sulateltavaa tarjonnut ensimmäinen ikinä Helsinki Script on nyt takana! Oli aivan mahtava päästä kuulemaan hienoja esiintyjiä ja mitä Pohjoismaisille tv-sarjoille kuuluu! Ja tajuta, kuinka paljon meitä tarinoista hullaantuneita onkaan!

Olin ajatellut, että kirjoittaisin Scriptistä tänne blogiinkin kerrankin jotain järkevää, ihan asiaa, mutta ajatukset lähtivät niin kovasti laukkaamaan, että en mä taida pystyä, ainakaan vielä... 

Tämä johti tietysti siihen, että aloin entisestään miettiä, mihin suuntaan tätä blogia olisi vietävä. Enemmän asialliseen analyysiin vai kuitenkin vain jatkaa omia pohdintoja ihan vain siitä, mistä kulloinkin mieli tekee kirjoittaa. 

Alun perinkään tarkoitukseni ei ole ollut kirjoittaa tänne arvioita sarjoista tai esitellä ja referoida niitä sen tarkemmin. Eiköhän sellaista tietoa löydy jo ihan tarpeeksi muutenkin...

Tarinat, etenkin tv-sarjojen muodossa, ovat kuitenkin mulle suuri juttu. Välillä suorastaan ahmin niitä ja totta kai ne haluaa jakaa jonkun kanssa. Pohdin juonikuvioita ja henkilöitä... Ja niistä haluaisin täällä kirjoittaa.

Mutta sitten tulee jo realiteetit vastaan. Onhan sitä muutakin elämää kuin tv ja siitä kirjoittaminen. Eli aika. Eihän mulla riitäkään aika kovin syväluotaaviin analyyseihin. Eli pysytään pinnalla. 

Mutta kun mä osallistun tilaisuuksin kuten Helsinki Script, niin en enää tiedä riittääkö se mulle, se pintapuolisissa asioissa pysyminen täällä blogissa. Tulee halu ja tarve päästä syvemmälle. Mutta kellumalla pinnalla se kai on resurssien rajoissa mentävä, ainakin toistaiseksi.

Ja vaikka en vielä kykenekään mitään järkevää Sriptistä sanomaan, jään makustelemaan. Ihan varmasti sieltä saamat ajatukset pulpahtelevat vielä pitkin syksyä esiin. Seuraavassa postauksessa taidan kirjoittaa yhdestä uudesta tulevasta sarjasta, jonka traileri nähtiin Scriptissa… (Syvemmät pohdinnat siis sikseen...:) )

Sumeaa kuvaa Savoysta. Kuva: Sarjaelämää.