lauantai 29. lokakuuta 2016

Maksullisia palveluja vai ei?

Hyvä vaihtoehto telkkarille. Kuva: Sarjaelämää

Nyt on syksyn kiireet saanet tämän perunan liikkeelle sohvalta, todennäköisesti kuitenkin vain hetkellisesti ;), ja viime päivinä on tullut katsottua telkkaria harvinaisen vähän. Jotain kuitenkin on tullut seurattua vähintäänkin puolella silmällä.
Yle Areenassa julkaistiin viime viikolla Downshiftaajat-sarja ja sarja esitetään myös TV2:lla. "Shiftareita" olen pari jaksoa katsonut, mutta sen enempään ei aika ole revennyt. 
Aloin heti alkuun miettiä, mihin sarja tulee päättymään ja jaksanko katsoa, mitä siinä välissä tapahtuu? Mun oletukseni on, että  pääpariskunta joutuu tunnustamaan julkisesti elintasonsa romahtamisen, mutta oppivat myös elämään sen kanssa. Se että sama pariskunta toisella kaudella kohtaa äkkirikastumisen, mietityttää ehkä vieläkin enemmän. Toimiiko se samoilla henkilöillä? Ei kai aleta moralisoimaan ja esitetään, että pariskunta pystyy vastustamaan rikastumisen tuomia houkutuksia ja näin osoittamaan, että elämässä on tärkeämpiäkin arvoja?  Vai ollaanko realisteja ja todetaan, että vanha kusi nousee nopeasti takaisin päähän? 
Juu mutta kuten sanottua, olen katsonut vasta kaksi jaksoa ja voin olla todella hakoteillä ohjelman kanssa. Ei olisi ensimmäinen kerta!;)

Downshiftaajat oli  Suomen ensimmäinen viihdepalvelun alkuperäissarjana toteutettu laajamittainen draamasarja, joka esitettiin vuosi sitten Elisa Viihde -palvelussa. Vaikka olenkin tällainen telkkarin suurkuluttaja ja välillä maksulliset tv-palvelut ja kanavat houkuttelevat, en ole halunnut niitä vielä tilata. Ehkä syynä on suuri pelko, että sen jälkeen mua ei oikeasti saisi enää sohvalta minnekään. ;) Toisaalta valintani on myös tukeni sille televisiolle, josta ei tarvitse (verojen lisäksi) maksaa. Yksi mulle tärkeä esimerkki tästä on Yleisradion lastenohjelmat. Ne ovat ainoat lastenohjelmat, joiden eteen voin lapseni turvallisesti jättää. Lisäksi olen ehkä vähän vanhanaikainenkin, sillä musta oli lapsuudessa hienon yhteisöllistä se, miten kaikki olivat katsoneet edellisenä iltana samoja ohjelmia ja niistä puhuttiin seuraavana päivänä. Ei ollut vaihtoehtoja eikä vapautta valita aikaa ja paikkaa. Mutta kukapa haluaisi enää palata siihen...
Nyt käyn parhaillaan suurinta kamppailua siitä, pitäisikö tilata Netflix vai ei. Syy on selvä: Gilmoren tyttöjen uudet jaksot tulevat katsottaviksi 25. marraskuuta. Kyllähän ne pitäisi nähdä! Mutta onneksi mulla on vielä reilu kuukausi aikaa miettiä... 


Downshiftaajat, Yle Areena ja Yle TV2 keskiviikkoisin klo 21

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Keväällä lauletaan ja kokataan kilpaa

Kuva: MTV3
 

Tänä vuonna Yle juhlii 90-vuotissynttäreitään. Ensi vuonna MTV3 täyttää 60 vuotta ja viime viikolla saimme kuulla, että osana juhlavuoden kattausta MTV3 tuo ohjelmistoon Putouksen ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmien lisäksi legendaariset katsojien suosikit Kokkisodan ja BumbtsiBumin
Nelosen Haluatko miljonääriksi -ohjelman uudelleen lämmitys on osoittanut, että vanhoilla hyvillä ohjelmilla on nykyaikanakin mahdollisuutensa, ehkä vähän yllättäen. Haluatko miljonääriksi -ohjelma osoitti myös, että uudet kasvot toimivat. Senpä vuoksi, olkoonkin että Marco Bjurström on vanhan kunnon BumtsiBumin ilmentymä itsessään, on hyvä että uusi ohjelma saa uuden juontajan ja uudet kapteenit joukkueille. Se on musta ainoa vaihtoehto, että ohjelma voi löytää uuden katsojasukupolvensa.
Kokkisodan paluu tuli mulle suoraan sanottuna yllätyksenä. Sikäli, etten pitänyt sitä mitenkään sen ihmeellisempänä tai "legendaarisempana". Voi kuitenkin olla, että osasyynsä tähän on, etten ohjelman kulta-aikoina ollut ns. maisemissa. Mutta kertokaa mulle, oliko Kokkisota kenties ensimmäinen ohjelma, jossa alettiin telkkarissa kilpailla joukkueissa toisia vastaan ruuanlaiton merkeissä? Johtuisiko sen suosio siitä? Nythän näitä ohjelmia on nähty jo vaikka minkälaisia. Formaatin kotimaassa Englannissa Kokkisotaa  on esitetty jo 21 vuotta, joten jotain siinä täytynee kuitenkin olla... Se nähdään keväällä!



Kokkisota ja BumtsiBum! nähdään MTV3-kanavalla keväällä 2017.

Kokkisodan MTV:lle tuottaa Endemol Shine Finland Oy.

BumtsiBumin MTV:lle tuottaa Rabbit Films.
 




sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Huikeaa ja hauskaa lauantai-illassa

Kuva: MTV3

Hiphei sunnuntaita! Ihan vain halusin tulla pikaisesti hehkuttamaan, että olipahan hauska lauantai-ilta tv:n ääressä ainakin tällä sohvaperunalla!:) Joskus kun oikein toivoisi, että tulisipa sieltä töllöstä nyt jotain kivaa, niin ei sitten mitään hauskaa löydy miltään kanavalta. Ei aina edes lauantai-iltana! Mutta kyllähän eilen oli iloinen ylläri nähdä pitkästä aikaa Robbie Williams ja vielä Possen sohvalla! Hauska juttutuokio! Ja Viiville peukut Posse-pestistä kanssa!;) (Robbie ja muut vieraat löytyvät tietysti vielä Katsomon puolelta, jos jäi eilen näkemättä.)
Aika huikea on myös eilen ollut Saara Aallon Björk-tulkinta X Factor UK:ssa, eikö?! Jännitys jatkuu tänään kun selviää kuinka Saaralle käy, peukut pystyyn ja tsemppiä! IIK!

Nyt taitaa kuitenkin lenkkipolku kutsua tätä perunaa, pirteää sunnuntaita!


Posse, MTV3 lauantaisin klo 19.30
Possen MTV:lle tuottaa Rabbit Films.

X Factor UK, Sub lauantaisin ja sunnuntaisin ja sunnuntai Sub leffan jälkeen Xtra Factor -lisälivelähetys.

perjantai 21. lokakuuta 2016

Tyhmänä telkkarissa ja tavikset asiantuntijoina

Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Kuvapalvelu


Marja Hintikka Live -keskusteluohjelman kolmas kausi alkoi viime maanantaina Häpeäisit, läski äiti -teemalla. Ohjelmahan alkoi 2015 suuren kohun saattelemana, ja ohjelman esittäminen haluttiin jopa kieltää ennen kuin sitä oli ehditty edes alkaa esittää. Lopulta ohjelma kuitenkin sai mm. kunniamaininnan KOURA -palkinnon kategoriassa Viikottaiset ja sarjamuotoiset asiaohjelmat.
Muistan katsoneeni ihka ensimmäisen jakson ja se osui ja upposi, mutta ei varmaankaan niin kuin olisi pitänyt. Aiheena oli tällöin Aikuiset ensin ja jaksossa hoettiin taukoamatta, kuinka kaikkien vanhempien on otettava omaa aikaa, se on kaikkien järkevien vanhempien tehtävä ja suorastaan velvollisuus! Tai niin minä sen silloin tulkitsin. Itselläni oli juuri silloin tilanne, että sitä omaa aikaa olisi tarvinnut mitä kipeimmin, mutta siihen vain ei ollut mahdollisuutta. Ei isovanhempia, joille viedä lapset hetkeksi eikä muutakaan tuttua hoitajaa. Oma valintamme on, että emme ole ns. vierasta hoitajaa käyttäneet, eli soitto johonkin lapsenhoitoapua tarjoavaan järjestöön ei ole tullut kyseeseen. Siispä  no can do! Juuri tuohon hetkeen oman ajan ottamisen tärkeyden hokeminen aiheutti vain ahdistusta ja keskusteluohjelman vertaistueksi tarkoitettu keskustelu ruuhkavuosissa painiville oli kohdallani kaikkea muuta kuin tukea.
Sittemmin olen kai saanut enemmän sitä omaakin aikaa ja pystynyt vähän relaamaan ja palaamaan MHL:n pariin. Ja itse asiassa ohjelma on aika viihdyttävä ja sitä vertaistukeakin olen saanut.;) Tällä kaudellakin luvassa on jälleen  kiinnostavia teemoja, vai miltä kuulostaa Väärässä iässä vanhemmaksi, Kuolemaa ei ole olemassa, Älä tuijota, lapseni on erityinen tai Kiusaaja on kuningas?

Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Kuvapalvelu


Tänä syksynä olen alkanut pohtia tv-ohjelmissa yhtä suurempaa linjaa, joka tuntuu nyt toistuvat siellä sun täällä. Nyt nimittäin yhdessä jos toisessa ohjelmassa etsitään sitä surkeinta - nikkaria, kuskia tai kokkia. Ja on ollut ohjelmia kuten Ummikot ulkomailla ja Tuulitunneli. Jälkimmäisen sarjan tähdet ovat saaneet myös uuden oman ohjelmansa. Nyt telkkarissa ollaan "tyhmiä" - pahassa ja hyvässä! Mistä tämä kertoo? Miksi on näin?
Muutosta on tapahtunut muutenkin. Liittyvätkö nämä yhteen ja samaan muutokseen tai kehitykseen, sitä en osaa sanoa. Mutta esimerkiksi edellä puhutussa Marja Hintikka Livessä  ei haastatella varsinaisia asiantuntijoita. Tai toki jokainen äiti ja isä on tavallaan vanhemmuuden asiantuntija. Mutta miten oli tv:n alkuaikoina, ketkä olisivat silloin istuneet vieraina ja haastateltavina MHL:ssa? Luulenpa vain, että siellä olisi istunut joukko miehiä kravatit kaulassa ja puvut päällä, koulutukseltaan kasvatustieteen tohtoreita. Ja nämä "muodollisesti pätevät" olisivat sitten meille muille tavikselle kertoneet, mistä on kyse. 
"Tyhmänä" telkkarissa ja tavikset asiantuntijoina on ilmiönä kiinnostava ja tulen siihen aivan varmasti palaamaan! Mitä tämä kertoo meidän ajasta? 




Marja Hintikka Live, Yle TV2 maanantaisin klo 21 
Yle Puhe tiistaisin klo 16 

tiistai 18. lokakuuta 2016

Sorjonen saapui kaupunkiin


Kuva:
©Fisher King Production 2016 / layout: Miikko Oikkonen / Yle Kuvapalvelu

KRP:n huippututkija Kari Sorjonen  muutti vihdoin sunnuntaina Helsingistä Lappeenrantaan. Tätä olikin jo ehditty odottaa! Sarjan alkutunnari soi nordic noirille uskollisesti [jopa vähän huvittavuuteen asti],   yllättävän kirkkain ja valoisin kuvin tosin. Mutta mitä tekee huippututkija Itä-Suomessa ja mikä häntä siellä on vastassa?

Ensimmäisessä jaksossa Sorjosen taustaa raotettiin ja hän pääsi aloittamaan uuden elämän uudella paikkakunnalla. Saatiin myös havaita, että pikkukaupungin idylli ei olekaan niin täydellinen kuin olisi suonut. Juonta lähdettiin rakentamaan useasta eri suunnasta.
 
Kovin kauaa ei mennyt siihenkään kun  paikalle saatiin Antti Rokan reinkarnaatio Jaakko Saariluoman luomana. Uudempiakin esikuvia paikalliselle murteelle olisi kyllä ollut. Jaakko olisi voinut viettää hetken Hanna Pakarisen tai Jouni Hynysen seurassa. Tai kyllähän Antsku Imatraltakin on Jaakon tuttuja...;)

Kovin suurta jännitystä saati kauhun hetkiä ei ensimmäisessä jaksossa vielä koettu. Toisaalta en ole edes varma, haluaisinko suomalaisen rikossarjan lähtevän tähän raaimman murhan keksimiskilpailuun mukaan. Hyvä tarina on kuitenkin se tärkein! Ja kun se karjalaismies ihan toisilta vuosikymmeniltäkin jo kuoli, niin kyllä tällä sarjalla on mahdollisuutensa. Ehtisinpä vaan joskus katsomaan sarjan putkeen Areenasta... Kyllä mua jäi kiinnostamaan miten Sorjosen perheen downshiftaus onnistuu!;)


PS. Sorjonen muutti perheineen vaimonsa äidin vanhaan taloon. Mä niiiiin odotin, että millainenhan talo on kyseessä, rintamamiestalo kenties? Ja kun kyseessä oli vanha talo, odotin myös jonkin sortin remonttia... Mutta tämä olikin rikossarja, ei päästy remonttihommiin eikä talosta nähty muutenkaan oikein mitään. Harmi.



Sorjonen, TV1 sunnuntaisin klo 21.05

Kaikki jaksot katsottavissa Yle Areenassa.

lauantai 15. lokakuuta 2016

Maailman hauskin mies pystyi yllättämään

Maailman hauskin mies. Kuva: TV5







Tätä kirjoitusta ei taida voida ainakaan ajankohtaiseksi sanoa... Bongasin vasta hiljaittain TV5:ltä Ismo Leikolan komediasarjan Ismo, ja eikös ensimmäinen kausi olekin jo esitetty. Mutta toinen kausi on tulossa TV5:lle myöhemmin, joten olkoon tämä ennakkoa sille... Ihan pakko kuitenkin kirjoittaa pari sanaa Ismosta. Nyt heti!
Olin sarjasta kyllä kuullut, mutta en siihen sen tarkemmin perehtynyt. Muodostin siis päässäni kuvitelman, joka ei pohjautunut oikeastaan yhtään mihinkään, joten oli todella typerä kuvitelma. Ja eihän se sitten tietenkään pitänyt yhtään paikkansa kun vihdoin näin pätkän sarjasta. Kyseessä onkin täysin fiktiivinen sarja, jossa Ismo esittää kyllä itseään ja sarjassa vierailee lukuisia tunnettuja henkilöitä, jotka hekin ovat "olevinaan" heitä itseään, mutta ovat kuitenkin jotain ihan muuta. Kuitenkin jotain enemmän kuin lyhyitä cameorooleja. Vielä kärryillä? ;) 
Mun mieleeni tuli vanha kunnon taskalainen Kyllä nolottaa. Jotain samanlaista hömelyyttä Ismossa on. Ja ihan varmasti sarjaa on katsottava lisää, sen verran mielenkiintoiselta vaikutti. Tasoja on monia, ja niistä en vielä päässyt ihan täyteen selvyyten näin lyhyellä katsomisella. 
Mutta viime aikaisten pettymysten jälkeen, tämä oli yllätys, positiivinen ilonpilkahdus!:)



Ismo, TV5 tiistaisin klo 20.00 ja 20.30

2. tuotantokausi nähdään syyskuussa Elisa Viihteessä ja myöhemmin TV5:lla. 

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Voihan pettymys sentään...

...ja kurjuuksien kurjuus. Nyt on kulkaas semmoinen olo, että pakko on purnata pettymyksistä.

Ensimmäisen pettymyksen aiheutti norjalainen Mammona, jota juuri ehdin täällä hehkuttaa ja sitten se iski. Pettymys. Kakkoskauden alkujaksot katsoin putkeen, mutta sitten siirryin katsomaan sarjaa lähetysten tahtiin eli kerran viikossa. Ja tässä vaiheessa putosin täysin kärryiltä. Henkilöitä oli yhtäkkiä ihan liikaa ja juonta sinne sun tänne, enkä enää tiennyt mistä on kyse. Opetussuunnitelmanko takia piti ihmisiä tappaa, häh?! Tällä viikolla esitetyssä kauden viimeisessä jaksossa saatiin selitys monelle auki olleelle kysymykselle, mutta se ei riittänyt paikkaamaan jo aikaan saatua hämmennystä. En tiedä olisinko pysynyt paremmin kärryillä, jos olisin katsonut koko kauden jokseenkin putkeen, tuskin. Luulen, että rakenteessa mätti nyt ihan jonkin verran. Harmi.

Essi Hellén. Kuva: MTV

Syksyn toinen pettymys, ei ehkä edelliseen verrattuna niin dramaattinen, mutta pettymys kuitenkin, on ollut paljon odottamani Ex-Onnelliset. Jakso jaksolta olen antanut sarjalle mahdollisuuden lähteä käyntiin ja viedä mukanaan, mutta ei, ei se ole käynnistynyt eikä vienyt mukanaan. Katson kyllä, mutta ilman minkään sortin kiintymystä tai imua. Sekin on harmi. Sarja on täynnä hyviä näyttelijöitä. Etenkin innoissani olen ollut mieskaartista: Pertti Sveholm, Mikko Nousiainen, Jarkko Pajunen... Kaikki ihan mahtavia noin niin kuin lähtökohtaisesti. Eikä naisnäyttelijöissäkään ole valittamista. Essi Hellénin valinta, jälleen kerran, hörhöksi, oli kyllä tylsä. Miten musta tuntuu että Hellén näyttelee aina hörhöä?! Toki hyvin, rooli sopii hänelle kyllä, mutta eikö siinä olisi juuri yksi koukku, että näyttelijä näyttelisi jotakuta sellaista, millaisena häntä ei ole totuttu näkemään?  Dialogi ja sarjan tapahtumatkin ovat ihan kivoja, välillä jopa hauskoja, mutta miten ne jotenkin ovat niin junnaavia? Hitaita. Jotain, mikä nyt ei ihan kympillä toimi.

Anni Hautala. Kuva: Nelonen Media.
 
Yksi positiivinen yllätys on kuitenkin syksyyn mahtunut! En ollut ihan vakuuttunut Anni Hautalasta kun hän juonsi Kiellettyä rakkautta. Siispä hieman pelkäsin, mitä tulee tapahtumaan Kadonneen jäljillä -ohjelman kanssa. Mutta hyvinhän se meni, Anni ei tuottanut pettymystä! Kadonneen jäljillä jatkaa entiseen malliin ja koettelee tunteita. Sentään johonkin voi luottaa!:) 


Ex-Onnelliset, MTV3 maanantaisi klo 21

Kadonneen jäljillä, Nelonen tiistaisin klo 20

Mammona, (Yle Fem tiistaisin klo 22) Yle Areena
 

tiistai 4. lokakuuta 2016

Ripsen iskulla menestykseen

Kuva MTV
Hei kivaa kivaa, Amerikan Anita -ohjelma on alkanut! Tätähän jo odotettiinkin!:) Ja ihan hyvältä vaikuttikin, vaikka kyllä mua ärsyttää se toiston määrä näissä nykyisissä ohjelmissa. Varsinaista uutta ei jaksossa ehdi tapahtua juurikaan kun koko ajan buffataan tulevaa tai kerrataan mitä jo ehdittiin nähdä, huokaus...
Mutta sarjahan siis kertoo nuoresta suomalaisesta kauneusalan yrittäjästä Anita Riconista New Yorkissa. Hän on lyönyt itsensä läpi luksusripsillä mutta paljon muutakin tuntuu olevan tekeillä. Ihan mahtava seurata nuorta, menestyvää naista maailmalla! Toivottavasti sarjassa annetaan työnteosta todellinen kuva ja henkilöt esitetään neutraalissa valossa. Ainakin kertojaääni taisi tässä ohjelmassa olla ihan asiallinen!;)
Oikein kauhulla ajattelen, milloin aletaan kaivaa otsikoita, että eihän se niin menestynyt olekaan ja sitä ja tätä. Kunpa tämä osuus jäisi kerrankin pois. Mä niin toivon, että tässä seurataan todellista menestystarinaa eikä mitään feikkikertomusta. Itse kaipaisin nyt vaan positiivista kannustusta ja esimerkkiä toisille nuorille naisille! Kaikki on mahdollista, eikö!

Kuva: MTV



Amerikan Anita, Sub torstaisin klo 22