maanantai 23. tammikuuta 2017

Gåsmamman – Naarasleijona


Alexandra Rapaport ja Tommy Körberg. Kuva: MTV Oy

Nordic noirin ystäville on jälleen luvassa uutta. Hanhiemosta kuoriutuu naarasleijona AVAn tulevassa ruotsalaisessa jännityssarjassa Gåsmamman – Naarasleijona. Gås -sanalla (engl. goose) viitattaneen tässä yhteydessä muuhunkin kuin suojelevaan äitihahmoon. Kolmen lapsen äidille Sonja Ekille nimittäin paljastuu miehensä yhteydet huumeviljelyyn, jonka peitepaikkana toimii hanhimaatila.  Sonja joutuu ylittämään rajan alamaailmaan suojellakseen perhettä.

Magnus Roosmann. Kuva: MTV Oy


Jotain uuttakin tässä ruotsalaisessa sarjassa luvataan olevan aiempiin saman genren sarjoihin verrattuna. Sarjan keskiössä on nimensä mukaisesti äiti ja sitä kautta perhe, eikä poliisit tai etsivät kuten yleensä. Tässä tavallinen perhe joutuu vaikeuksiin ja heidän tarinansa kerrotaan. Pääosan esittäjän mukaan sarja pyrkiikin esittämään tavallista elämää. Myös lapset ja heidän elämänsä ovat osa juonta. Sarjassa ei ilmeisesti myöskään tulla näkemään muissa nordic noireissa usein nähtyjä maisemakuvia, vaan kaupunkielämää. Kuvia kodeista, koulusta, kaupoista – tavallisesta elämästä. Amerikkalaissarjojen kuten Breaking Bad tapaan ohjelmassa kulkee mukana myös huumori. Se kuulostaakin täysin uudelta pohjoismaalaisessa rikossarjassa. Saga Norén ei paljoa nauranut…

Alexandra Rapaport. Kuva: MTV Oy

Sonja Ekin roolin tulkitsee Alexandra Rapaport. Sonjan puolisoa, Fredrik Ekiä näyttelee Magnus Roosman, muissa päärooleissa nähdään muun muassa Tommy Körberg ja Christian Svensson. Sarjan on ohjannut Richard Holm. Gåsmamman -sarjasta on tehty kaksi tuotantokautta. Sarjan ensimmäisen kauden esitys alkoi Ruotsissa Kanal5-kanavalla helmikuussa 2016. Tuotantoyhtiö on Endemol Sweden.


Gåsmamman – Naarasleijona , AVA 5.2.2017 alkaen kello 21.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti