tiistai 21. maaliskuuta 2017

Pitääkö aina ärsyttää?


Ylen Aupairit on kyllä herkullinen formaatti! Idealtaan niin yksinkertainen, mutta pitää sisällään takuuvarmasti draamaa ja henkilöhahmojen kehityskaaria.

Olen katsonut kaikki kaudet aina parissa päivässä Areenasta. Tämäkin kausi tuli heti viime perjantaina katsottua sen ilmestyttyä Areenaan, kerrankin osui sairastaminen hyvään saumaan! Ensimmäinen kausi meni fiilistellessä ja muistellessa omia aupair-aikoja. Tokalla kaudella Kaliforniassa alkoi tapahtua enemmän ja Australiaanhan oli tehty ihan huippu casting. Tänä vuonna mentiin jo överiksi ja ilman kahden vikajakson seivausta, olisi kaudesta jäänyt ihan huono fiilis.

En tiedä kuinka sen muotoilisi diplomaattisesti. Googlettelin sarjasta käytyjä keskusteluja ja törmäsin myös yhden osallistujan haastatteluun. Siinä hän toteaa, että hän tulee olemaan tosi-tv-tähti, jollaista vielä ei ole nähty. Valitettavasti mun mielestä kyllä on nähty. Ja ihan liikaa. Liian monta kertaa. Mua ei suoraan sanottuna enää kiinnosta nämä v-mäiset naiset, tämä hahmo on jo tullut tutuksi, next! Että se siitä diplomatiasta sitten...
 
Tällä kaudella tuli siis mitta täyteen tätä lajia. Aiemmilla kausilla vaastaava on punottu kauniimmaksi kehityskaareksi, tällä kertaa se oli aika pinnallinen seivaus loppumetreillä. On siis henkilö, joka käyttäytyy niin kuin käyttäytyy. Sitten ovat käsikirjoittaja ja leikkaaja. Mua kiinnostaa juuri tämä, miksi käsikirjoittaja ja leikkaaja haluavat, että tämä kyseinen henkilö näyttää juuri tältä? Mihin tätä tarvitaan? Tai tarvitataanko tätä juuri tässä formaatissa? Pitääkö aina ärsyttää? Voisiko viihdyttää positiivisella tavalla?

Kyseenalaistan siis tämän tietynlaisen tosi-tv-hahmotyypin, jonka kaikki varmaan tunnistaa, vai? En niinkään kohdista tätä kritiikiä ko. ohjelman henkilöön itseensä, hän on kuitenkin osittain ohjelman tekijöiden luomus. Näitä hahmoja nähtiin ensin tietenkin amerikkalaisissa ohjelmissa, nyt ne ovat rantautuneet ihan kaikkialle. Ruutuaikaa soisi jo toisillekin, pliis! Missä on kaikki mukavat ihmiset? Huhuu?Aupairit Kanadassa, Yle TV2 21.3. alkaen klo 20.30
Kuvat: Pixabay
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti