tiistai 4. huhtikuuta 2017

Laurin grand designs
Kuva: MTV Oy
Tunnustaudun pöytälaatikkoarkkitehdiksi: pöytälaatikosta löytyy lapsuudesta asti suunniteltuja omakotitaloja ja mökkejä. Tuoreimmat suunnitelmat ovat juurikin noita jälkimmäisiä. Suunnitteluperinnettä on jatkettu myös omien lasten kanssa ja lapsetkin ovat jo ensimmäiset talonsa suunnitelleet ja sisustaneet ruutupaperille ennen koulun aloitusta. Vielä en kuitenkaan valitettavasti ole päässyt toteuttamaan yhtäkään suunnitelmaa, sisustuksissa toki, mutta rakentamista vielä odotellaan… Ajatella jos kävisi Laurit ja pääsisi ilman koulutusta taloja suunnittelemaan ammattilaisten kanssa! Olisipas mahtavaa!


Muusikko Lauri Ylönen on vahvasti hivuttautumassa uuteen bisnekseen. Siitä todisteena eilen maanantaina alkanut Laurin talot -sarja. Kuten sanottua olen kiinnostunut itsekin arkkitehtuurista ja sisustamisesta, mutta nykyään kun aika on kortilla, sekin kiinnostus ja innostus tulee vähän kausiluontoisesti puuskissa, lähinnä varmaan silloin kun kotiin tarvitaan jotain uutta. Toisinaan tulee katsottua enemmänkin sisustus-, kiinteistönvälitys- ja talonrakennusohjelmia telkkarista, toisinaan ne ohittaa täysin.

Laurit talot -ohjelmaa ehdin odottaa jo pidemmän aikaa. Kotimaisia ohjelmia, joissa lähdetään suunnittelusta ja seurataan koko prosessi valmiiseen taloon asti, ei ole liiemmälti ollut. Jokunen vuosi sitten taidettiin suunnitella ja rakentaa muutama Älvsby-talo ja yhden mökin rakentamistakin on seurattu sarjan verran. Muut ohjelmat taitavat vain keskittyä jo olemassa olevien kohteiden muutoksiin.

Kuva: MTV Oy

Laurin taloissa Lauri suunnittelee taustatiiminsä kanssa talot Elastiselle, Jarppi Leppälälle ja Aleksi Valavuorelle. Laurin oman talon rakentamiseen keskitytään Katsomon puolella nähtävässä sarjassa. Lauri kiertää myös ulkomailla katsomassa arkkitehtuurisesti kiinnostavia kohteita ja tapaamassa alan asiantuntijoita. Ensimmäisen jakson perusteella lopputulos on valitettavasti aika sillisalaatti. Homma etenee hitaasti kun kaikkien taloprojekteja seurataan rinnakkain lineaarisesti. Välillä vieraillaan ulkomaankohteissa hakemassa inspiraatiota. Ohjelmatyyppi on hakusessa kun toisaalta ollaan lifestyleä ja toisaalta haetaan asiadokumentin sisältöä. Katsojana mua kiinnostaa tässä ohjelmassa vain näiden talojen suunnittelu ja valmistuminen. Olisin keskittynyt ihan vain niihin ja tehnyt sitten toisen asiadokumentin nykyarkkitehtuurista. Sekin olisi todella mielenkiintoista kotimaisista lähtökohdista mutta en olisi upottanut moista tämän ohjelman yhteyteen. Jokaisessa jaksossa oltaisiin voitu keskittyä yhteen projektiin kerrallaan Grand Designs -tyyliin, jolloin kustakin kohteesta olisi saanut paremman kuvan. Se kenelle taloa rakennetaan, on mulle myös ihan sama. Julkisuuden henkilöt eivät tuo asiaan lisäarvoa, ehkä käytettävää massia on enemmän? Mutta talo-ohjelmassa keskiössä kuuluu olla talo. Täytyyhän tätä silti seurata, mutta vähän pitkäpiimäiseltä tuntuu tällä rakenteella. Huoh. Milloinhan nähdään ne varsinaiset ideat ja kuinka ongelmia ratkotaan luovasti. Ei auta kuin odottaa…


Laurin talot, MTV3 maanantaisin klo 20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti