torstai 8. joulukuuta 2016

Karmivaa joulunodotustaJoulu ja koko joulukuu on romanttisten komedioiden kulta-aikaa. TV5 kunnostautuu tällä rintamalla sillä luvassa on ”taattua kamaa”. Holiday-leffa esitettiin jo alkuviikosta mutta aatonaatoksi ja aatoksi on luvassa vielä mm. Notting Hill ja Rakkautta vain.  Love Actually kuuluu vaan niin jouluun!! Joka vuosi!;) (Niin kuin joillekin The Snowman!)

Kuva: MTV Oy
 
Mutta ennen joulua ehtii vielä kokea muitakin tunteita - jännitystä ja kauhua! MTV3-kanavalla alkaa nimittäin ensi maanantaina pohjoismainen jännityssarjauutuus Modus. Sarja on esitetty jo vuonna 2015 Ruotsissa TV4-kanavalla ja ehtinyt kerätä niin kriitikoiden kuin katsojienkin suitsutusta sekä kotimaassaan että ulkomailla. (Yhtenä anekdoottina mainittakoon että sarja voitti vuoden tv-sarja palkinnon QX Gay Gaalassa Ruotsissa). Uusi tuotantokausi on tulossa esitykseen ensi vuonna.

Kuva: MTV Oy

Draamatrilleri perustuu norjalaisen Anne Holtin kirjaan ja sarjan takana on puolestaan tanskalainen, kolmesti Emmy-palkittu käsikirjoittajapari Mai Brostrøm ja Peter Thorsboe. Sarjassa nähdään koko joukko tuttuja ja palkittuja näyttelijöitä, mm.: Silta-sarjasta tuttu, palkittu (Litteris et Artibus) Melinda Kinnaman ja Johan Falk -elokuvia tähdittänyt Henrik Norlén sekä sivurooleissa Wallander-elokuvista tuttu Krister Henriksson ja Henrikssonin vaimo Cecilia Nilsson (Nousuvesi, Maria Wern).

Traileri lupaa karmivaa nordic noiria. Ei näytä mitenkään helpolta katsottavalta, etenkin kun mukana on nuori autistinen tyttö Stina, joka joutuu todistamaan murhan. Joskus mietin, kuinka kirjailijat tai käsikirjoittajat päätyvätkin niin raakoihin lopputuloksiin. Anne Holtin cv:stä löytyy myös mielenkiintoinen meriitti, hän on koulutukseltaan asianajaja ja toiminut mm. Norjan oikeusministerinä 1990-luvulla! Ehkä työ Norjan poliisin palveluksessa ja toimittajana ovat kuitenkin tuoneet enemmän hänen kirjatuotantoonsa. Mutta lupa on odottaa varmasti myös laajempaa yhteiskunnallista kannanottoa asioihin. Valitettavasti tai onneksi en kuitenkaan ole Holtin kirjoja lukenut, joten en pääse tai joudu niitä vertaamaan tv-filmatisointiin. Sekin olisi kyllä välillä ihan mielenkiintoista!

Kuva: MTV Oy

Sarjassa on kahdeksan osaa ja mikä parasta sarjaa esitetään neljänä päivänä viikossa: ma, ti, ke ja to aina klo 21! Nyt ei tarvitse odottaa viikkoa seuraavaa jaksoa!
Notting Hill, TV5  23.12. klo 21.00
Rakkautta vain, TV5 24.12. klo 21.00
Modus, MTV3 12.12. alkaen klo 21.00. 
 Sarjan on tuottanut Miso Film (FremantleMedia International).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti