lauantai 3. joulukuuta 2016

Papille puolisoTämän syksyinen parinetsintä television puolella ja suomalaisten osalta on aika lailla päättynyt tältä erää. Maajusseille ei tainnut sitä oikeaa löytyä ohjelman kautta mutta huonolta ei tilanne silti näyttänyt viimeisessä tapaamisessa. Jotain säpinää oli lähes joka rintamalla. 
Jos kotimaisten treffiohjelmien loppuminen on jättänyt tyhjän aukon iltoihin niin kannattaa virittää kanava sunnuntai-iltaisin jatkossa Yle Femille tai suunnata Areenaan. Kaksi viikkoa sitten starttasi nimittäin ruotsalainen Tavoitteena usko, toivo ja rakkaus, jossa etsitään elämänkumppania neljälle papille.
Ohjelmassa otetaan selvää, minkälainen pappien ja pastoreiden yksityinen puoli on ja minkälaista kumppania he etsivät. Ammattinsa puolesta usko ja uskonto on esillä, etenkin ensimmäisessä jaksossa, mutta sen jälkeen ohjelmassa kyllä keskitytään rakkauden löytämiseen.
Ohjelmaa juontaa suomalaissyntyinen Mark Levengood, Ruotsin tunnetuin homo. Hän luovii pappien parissa rennosti ja kyselee heiltä kaikenlaista, myös mm. seksistä. Ohjelmassa pohditaan myös ihmisten asenteita, mikä on kenenkin mielestä sallittua kenellekin, mitä pappi saa tehdä ja mitä pappi saa tehdä telkkarissa? Joidenkin mielestä deittailu vielä menee, mutta pussailla ei enää pappi voi. Mielenkiintoisia pohdintoja...
Ruotsissa ohjelmasta tuli katsojamagneetti. Suomessa ohjelma tuskin löytää kovin monta katsojaa, mutta voisi toimia kotimaisena versiona ihan yhtä lailla. Osa ohjelmaan osallistuneista olisi toivonut teologisten pohdintojen saavan ohjelmassa enemmän tilaa. Mutta pappeus on ammatti ja elämäntapa siinä kuin "maajusseilu". Pääosaan jäi kuitenkin rakkauden löytäminen. 
 Tavoitteena usko, toivo ja rakkaus, Yle Fem sunnuntaisin klo 18.30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti