lauantai 27. toukokuuta 2017

It is happening again

Kyle MacLachlan ja Sheryl Lee. Kuva: HBO Nordic

Nicole LaLiberte ja Kyle MacLachlan. Kuva: HBO Nordic

Kyle MacLachlan. Kuva: HBO Nordic
Mikään uutinen se ei enää ole, mutta ei sitä voi ohittaakaan. Vaikka sitä ei edes katsoisi. Twin Peaks nimittäin, ja tietysti. 

Twin Peaksin 18 uudesta jaksosta kaksi ensimmäistä jaksoa tulivat katsottaviksi HBO Nordicilla 22. toukokuuta. Rummutus on ollut suurta ja sosiaalisen median puolella jaksoja on odotettu jännityksellä. Suuren pöhinän jaksot ja sarjan uusi tuleminen saivat aikaan, mutta epäilen, etteivät uudet jaksot saavuta lähellekään mitään sellaista mitä tapahtui 1990-luvulla.

Sillon se oli jotain uutta, mystistä, outoa, vastenmielistä ja silti niin kiehtovaa ja kiinnostavaa. En itse tuolloinkaan tiennyt inhosinko vai rakastinko sarjaa enemmän (noh, tuskin ainakaan voidaan ihan rakastamisesta puhua). Mutta katsoin sarjan. Luin Laura Palmerin päiväkirjat. Ja katsoin myös elokuvan Tuli - kulje kanssani. Enkä senkään jälkeen tainnut ihan olla perillä, mistä on kyse...:)

Uudet jaksot ovat lukemani ja kuulemani perusteella täynnä tuota mystisyyttä ja osa katsojista luovuttaa jo alussa edes yrittää ymmärtää, mistä on kyse. En taida enää jaksa sellaista. Haluan ymmärtää. Edes yrittää. Pelkäämpä, että uudet jaksot ovat mulle liikaa enkä halua pilata vanhoja muistoja. Kuvaa tien mutkasta ja utuisesta musiikista taustalla... Jääköön Twin Peaks vielä elämään 1990-luvulle, edes joksikin aikaa.
Kuva: HBO Nordic

Kuva: HBO Nordic


Twin Peaks, HBO Nordic 22.5. alkaen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti