perjantai 2. kesäkuuta 2017

Viikonlopun vinkitAjan hermoilla pysyminen täällä blogin puolella ei onnistu multa, enkä sitä ole lähtenyt tavoittelemaankaan. Elän ihan omassa aikataulussani.. Useimmiten katselen ohjelmia fiiliksen mukaan, enkä välttämättä juuri silloin kun ohjelma esitetään ensi kertaa telkkarissa tai muissa palveluissa. Nytkin mulla olisi pari vinkkiä, jotka eivät ole sieltä ihan tuoreimmasta päästä, mutta hyvä aasinsilta niistä kyllä blogiin löytyy. 😀 Eli jos viikonloppuna sattuisi vaikka sade yllättämään tai muuten vain haluaa pötkötellä sohvalla ja katsella ohjelmia, niin tässä muutama vinkki Yle Areenasta.


Nofilter (Bloggerne, 2014-) -sarjassa seurataan neljän norjalaisen naisbloggaajan elämää somepäivitysten toiselta puolen. Sophie Elise, Suzanne, Emilie ja Marna kirjoittavat kaikki omasta elämästään, mutta kun yksi korjauttaa itseään kerta toisensa jälkeen plastiikkakirurgilla, toinen taivastelee blogimaailman ulkonäkökeskeisyyttä. Kaikki he ovat kuitenkin Norjan seuratuimpien bloggaajien joukossa. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä myös aloittelevan bloggaajan uurastusta, näille bloggareille tuotelahjat ja sponsorit ovat jo arkipäivää.


Nofilter kuuluu Yle Areenan Real life drama -pakettiin. Muissa pakettiin kuuluvissa sarjoissa Kerrostalojen prinsessat, My Selfie Life ja New York 3AM seurataan niin ikään nuorten aikuisten arkea Tanskassa ja Yhdysvalloissa. Paketti on katsottavissa koko kesän ajan.


Jos tosi-tv ja bloggaus ei innosta voi sivistää itseään viihdyttävällä asialla. Etenkin rikossarjoista ja nimenomaan pohjoismaisista sellaisista kiinnostuneiden kannattaa katsoa dokkari  Nordic noir. Dokkari on esitetty ensimmäisen kerran Yle Femillä SVT:n ohjelmistossa jo vuonna 2014. Ohjelmassa kerrotaan pohjoismaisten tv-sarjojen menestyksestä muualla maailmassa ja nähdään pätkiä muun muassa Sillan, Rikoksen ja Vallan linnakkeen erikielisistä versioista. Esimerkiksi Wallanderit ovat herättäneet Iso-Britanniassa melkoisen buumin ja siellä on myös järjestetty Sarah Lindenin villapaidan look-a-like kilpailuja! Itse olisin mielelläni nähnyt pidemmänkin pätkän ranskalais-englantilaisesta Sillasta, vai olikos se nimi nyt kuitenkin Tunneli…
 

Sarjat Yle Areenassa:Nofilter bloggaajien blogeja: 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti