maanantai 14. elokuuta 2017

Kyllä kiitos!

Kuva: Discovery Networks Finland Oy
 Mitä tapahtuisi, jos sinun pitäisi viikon ajan vastata kaikkeen myöntävästi? Siitä syntyisi kaaos ja loppuun palaminen, sanoisin minä. Ainakin näin lapsiperheessä syötäisiin viikko lettuja, kermavaahtoa, suklaata, jäätelöä… Sitten ostettaisiin kaikille uudet puhelimet, tabletit, telkkari ja uusi auto tietenkin. Valvottaisiin pikkutunneille ja todennäköisesti myös herättäisiin kukon laulun aikaan leikkimään Lego Friendseillä. Töissä naapurihuoneen työt siirtyisivät viikossa kätevästi omalle kontolle… Auts. Uuvuttava ajatus. Onneksi  saa sanoa myös ei.


Tänään TV5-kanavalla alkavassa sarjassa Kaikki käy julkkikset joutuvat viikon ajan vastamaan kyllä. Tämä ei taida tarkoittaa myöntymistä tavallisen arjen haasteisiin vaan lähinnäkin vastaamista kyllä, myös silloin kun ollaan oman epämukavuusalueen rajalla. Julkkikset pääsevät tai joutuvat hyppäämään laskuvarjolla, saavat kyytiä auton katolla tai sirkushevosen selässä… Mukana ovat jo monessa sopassa keitettyjä julkkiksia: Niko Saarinen, Benjamin, Uniikki, Sara Sieppi, Sabina Särkkä, Sampo Kaulanen, Mira Luoti, Jethro Rostedt ja Martina Aitolehti.

On kiehtova ajatus miettiä, minkälaisiin tilanteisiin itse joutuisi, jos kaikkeen todellakin pitäisi vastata myöntävästi. Uusia kokemuksia laidasta laitaan tulisi varmasti. Ohjelman idea on siis ihan mielenkiintoinen pohdittavaksi. Luulenpa silti, että luvassa on yleistä kohkaamista, sitä mitä realityt ovat pullollaan. Yhtenä sarjan heikkoutena näin etukäteen pidän mukaan otettujen julkkisten valintaa. Nämä tv-kasvot ovat ottaneet jo niin monta julkista haastetta vastaan, joten tulevat koitokset eivät anna henkilötasolla odottaa mitään kovin uutta. Niko Saarinen ja Martina Aitolehti on nähty ainakin viidakossa, Nuuksiossa selviytymässä ja uimahyppäämässä. Me tiedämme jo että heistä toinen kitisee aluksi, mutta he molemmat ottavat haasteen vastaan. Ei kuulosta kovin jännittävältä eikä yllätykselliseltä. Julkkisten valintaan olisi voitu kiinnittää enemmän huomiota. Kenestä me emme vielä tiedä, kuinka suuria heittäytyjiä he ovat?


Ohjelma perustuu belgialaiseen Yes I Can -formaattiin.


Kaikki käy, TV5 14.8. alkaen klo 20.00
Sarjan TV5:lle tuottaa Moskito Television Oy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti