torstai 24. elokuuta 2017

Tyttöjen erämaaseikkailu

Kuva: Pixabay


Sain ystävältäni jokin aika sitten ohjelmavinkin ja jo yhden jakson perusteella voin lämpimästi suositella sarjaa eteenpäin. Kyseessä on norjalainen Tyttöjen erämaaseikkailu.

Sarjassa neljä norjalaistyttöä tai -naista vaeltaa yksin, koiran tai miehen kanssa Norjan ja osittain myös Pohjois-Suomenkin erämaassa. Tämän erämaaseikkailun rinnalla Julkkisselviytyjät Nuuksiossa vaikuttavat aika huvittavilta tekstiilimallinukeilta puistometsässä retkeillessään, hurjat kolme päivää. Tonjen, Elisen, Marian ja Randin  menoa seuratessa voi melkein itse tuntea miltä tuntuu herätä pakkasaamuna teltassa kun jäsenet ovat jäässä ja kankeat tai miltä tuntuu käydä nukkumaan telttaan pakkasillan pimeydessä metsän ääniä kuunnellen. Hui! Minusta ei taitaisi olla (enää) siihen.

Tosin epäselviäkin kysymyksiä jäi ensimmäisen jakson jälkeen. Miten tytöt päätyivät erämaahan? Kuinka usein he käyvät ns. ihmisten ilmoilla, hankkimassa täydennystä kuivamuonavarastoon tai lataamassa akkuja - siis ihan oikeita akkuja? Tonje Blomsethin blogin ja instagram-tilin mukaan hän on edelleen erämaassa mutta postaa sieltä tiiviiseen tahtiin. Ei kai akut loputtomiin kestä...

Ja muitakin käytännön kysymyksiä heräsi mieleeni. (En todellakaan ole ollut metsässä telttailemassa aikoihin.) Eikö enää tarvita muovia teltan suojaksi? Sekö voi vapaasti kastua tai jäätyä? Ja voiko sen todella pakata aamulla kasaan ja illalla taas pystyttää ja käydä tyytyväisenä nukkumaan? Ei tarvita teltan kuivattelua tai mitään? Entä peseytyminen ja vessailu talvella. Ihanko vaan hangessa? Näitä tämmöisiä aloin miettimään...

Mahdanko saada vastauksia seuraavissa jaksoissa. Joka tapauksessa aikamoisia naisia. Sanoisin: rohkeita. Olisiko sinusta samaan?


Tyttöjen erämaaseikkailu, Yle TV2 tiistaisin klo 12.45 ja Yle Areena 30 pv

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti