sunnuntai 7. elokuuta 2016

Perilliset

Tanskalaissarja Perilliset uusitaan Yle Fem -kanavalla keskiviikkoisin 10.8. alkaen. Itse en jostain syystä päässyt sarjaan mukaan ensiesityksen aikaan. En enää tarkalleen muista mistä se johtui, olisiko vaikutelma ollut liian tumma, ahdistava ja ainakin Thomasin hahmoa muistan kavahtaneeni. :) Jaksot kuitenkin tallentuivat ja palasin niihin myöhemmin - tänä kesänä. Olen kai kokenut jonkin sortin hurahduksen tanskalaisiin sarjoihin, ja päätin antaa sarjalle vielä mahdollisuuden ja täytyy sanoa, että kannatti! Kun aloin katsoa viimeistä jaksoa, tunsin luopumisen tuskaa. Oli kuin olisi pitänyt jättää hyvästit hyville ystäville tietäen, ettei heitä näe enää koskaan. Tunne oli todella haikea! Miten tv-sarjoihin voikin uppoutua välillä niin syvälle. Aika mahtavaa!
Sarja on värimaailmaltaan harmaa ja havahduin miettimään, että niin taitaa olla moni muukin tanskalaissarja! Dicte, Rantahotelli, Silta, ja taisihan jopa Vallan linnakekin olla melko tumma sävyiltään... Rikossarjoihin se jotenkin jopa kuuluu, mutta muissa sarjoissa värimaailmalle ei ole samanlaista perustelua. Eihän Perillisetkään mikään hilpeä sarja ole aiheiltaan, joten harmaus voi selittyä sillä. Vai voisiko se olla joku tanskalainen trendi?:) Vai olenko mä sattunut vain niiden harmaiden tanskalaisten pariin...
Perillisten (ja monen muun tanskalaisen suosikkisarjan) tuottaja tanskalainen Piv Bernth (Head of Drama at DR Fiction) saapuu parin viikon päästä Helsinkiin Helsinki Script -tapahtumaan. Ehkä silloin saadaan tietää lisää tanskalaisten reseptejä menestystelevisiosarjoihin! Mahtaako harmaa värimaailma olla yksi?;)
Sillä välin voi alkaa virittäytyä Perillisten tunnelmaan vaikka Youtubesta tunnaria kuunnellen!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti