sunnuntai 21. elokuuta 2016

Suomi-tyttö Amerikassa

Edellisessä postauksessa kerroinkin, että olen ajautunut katsomaan (liian) monta rikossarjaa viime aikoina, joten on aika kääntää katseet toiseen lajityyppiin. Kotimaisia realityjä en ole sen sijaan katsonut aikoihin, kesäaikaan niitä on tainnutkin tulla lähinnä uusintoina. Syksy tuo tähänkin muutoksia, realityjä on alkamassa useampikin uusi. Yksi kiinnostavimmista on ehdottomasti Subilla alkava Amerikan Anita. Sarjassa seurataan nuorta suomalaistaustaista Anita Rincónia, joka on luonut uraa kauneusalalla Yhdysvalloissa ja on siellä myös menestynyt. Kuulostaa monella tapaa lupaavalta yhdistelmältä ulkosuomalaisen tarinaa, kauneutta, seurapiirejä, muotia... 
Amerikan Anita Sub-kanavalla 29.9. klo 22.00 alkaen. Kuva: MTV.
Kun realityt alkoivat yleistyä, muistan kuinka niitä pidettiin täysin käsikirjoittamattomina. Oli aika pettymys kuulla, että joku reality olikin käsikirjoitettu! Näistä ajoista on edetty ja nykyään ei varmaan ainakaan kovin moni enää luule, ettei ohjelmia käsikirjoiteta millään muotoa. 
Noin vuosi sitten alkanut The Tuomolat FOX-kanavalla jäi itselleni täysin mysteeriksi ja sai taas pohtimaan realityjen käsikirjoittamista. Sarja ei avautunut mulle millään tavoin. Sarja vaikutti täysin näytellylle, joten en osannut ottaa sitä seurantarealitynä. Pohdin, enkö itse ollut sarjalle vielä valmis - oliko se Suomessa vielä uutta - vai oliko se ihan vaan huono... Kardashianien perheestä on tehty lukuisia realityjä. Ne ovat varmasti todella tarkasti harkittuja, mitä näytetään ja miten, mutta samalla ne vaikuttavat edelleen luonnollisilta. (Ehkä myös vieras kieli antaa oman etunsa tähän.) Joka tapauksessa toivon, että Amerikan Anita on enemmän Kardashian kuin Tuomola!;) (Suomenkielinen nimi Kardashianit muodin pyörteissä oli kyllä merkillisen kaukaa haettu nimi spin-off -sarjalle, joka kertoi Kourtney ja Klóe Kardashianian kesästä Hamptonissa...)

2 kommenttia:

  1. hyvä postaus! mä kans rakastan sarjoja.. ja olen jo katsonu kaikki mun lempisarjat alusta loppuun monta kertaa.. :D haluan jo jotai uutta :D

    VastaaPoista
  2. Kiitti!:D Mä katson jakson pari tosi useista sarjoista, mutta harva niistä iskee kuitenkaan niin lujaa, että jaksaisi katsoa kaikki jaksot. Toivottavasti joku syksyn uusista sarjoista kolahtaisi, paljon mahdollisuuksia (=uusia sarjoja) ainakin alkamassa. Tuuhan vinkkaamaan, jos löydät hyvän uuden suosikin!:)

    VastaaPoista