tiistai 2. elokuuta 2016

Tv-sarjojen hulppeat kodit

Viime postauksessa kerroinkin, että leffassa käydessä tuli jälleen kerran ihasteltua leffakodin sisustusta. Tätä sattuu useamminkin... En taida kuitenkaan olla ainoa, jolle näin käy. Ylen Elävästä Arkistosta löytyy pätkä, jossa kerrotaan amerikkalaisten ja englantilaisten tv-sarjojen vaikutuksesta suomalaiseen sisustukseen 1970-luvulla. (Sen mukaan ko. tv-sarjoja on kiittäminen muhkeista sohvista ja tummista väreistä!)
Fiktiiviset tuttavamme asuvat usein todella hulppeasti (ja usein mun mielestä yli varojensa :) ). Mieleeni tulee heti muutamia koteja, jotka ovat ainakin tehneet vaikutuksen tunnelmallaan. MTV:llä esitetyssä The Affair -sarjassa oli useampikin kivannäköinen koti. Noah ja Allison asuvat ensin rantatalossa, jota sarjassa sanallisesti kuvataan lapsille sopimattomaksi ja vaatimattomaksi. Tummasävyinen koti sijaitsee kuitenkin mahtavalla paikalla rannalla ja kohtuu lähellä kaupunkia. Ihan loistava siis - ainakin kesäaikaan! Rantatalosta he sitten muuttavatkin moderniin kattohuoneistoon. Tämä koti on mun makuuni kolkko, mutta vaatimattomaksi sitä ei voi sanoa. Asuntosuosikkini on kuitenkin Noahin ex-vaimolla: vanha talo, paksut valkoiset listat, väriä seinillä, tavaraa... Tämä koti todetaan arvoasunnoksi itse sarjassakin.
Jo muutaman vuoden takaisessa Ylellä nähdyssä Silta-sarjassa tanskalainen rikospoliisi Martin Rohde asui omakotitalossa, joka näytti mielenkiintoiselta. Hyvin selkeitä linjoja, puuta, suuria ikkunoita. Sinne olisivat sopineet suomalaiset design-kalusteet! Heräsi kyllä kysymys, mahtavatko oikeatkin poliisit asua Tanskassa noin kivoissa taloissa?:)
Kotimaisten tv-sarjojen puolelta viime keväänä Yle TV2:ssa esitetyn Kynsin hampain -sarjan kansanedustaja Anita Karvosen ja hänen perheensä vanha rempattu omakotitalo jäi mieleeni. Tähän taisi kyllä vaikuttaa erityisesti se, että todellisuudessa talo sijaitsee Helsingissä alueella, jossa itsekin voisin kuvitella asuvani.
Mutta jos on hulppeita asuntoja, niin löytyyhän tv-sarjoista niitä vähemmän hulppeitakin koteja. Millainen mahtaisi olla vierailu Emmerdalen Dingleille? Puhaltelisiko portailla raikas tuuli vai sikalan hajut? Ja kuinka kylmää ja kosteaa sisällä mahtaakaan olla talvella? Ulko-ovi ei ainakaan pidä lämpöä yhtään... Mutta tämä koti lienee ainakin lähellä totuutta, tällaiseen Dingleilla olisi todellisuudessakin varaa.


2 kommenttia:

  1. Tykkäsin myös Martinin kodista! Muita omia tv:n kotisuosikkejani ovat mm. Solsidanin Annan&Alexin kodit. Mukavan retroa tunnelmaa. Camilla Läckbergin kirjoista tehdyissä elokuvissa Erica&Patrika taas asuvat ihanassa vanhassa ja kodikkaassa omakotitalossa. Nämä nyt oli sit ruotsalaiskoteja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Peppi! Kiva kuulla toistenkin tv-suosikkikodeista! Annalla ja Alexilla on kieltämättä kivan retroa. Noita leffakoteja en muistakaan nähneeni. Dictellä on myöskin kiva pieni koti "maalla". (Miten se vaan uskalsi sinne keskelle peltoa palata, vaikka kotiin oli murtaduttiinkin?!)

      Poista