maanantai 20. helmikuuta 2017

Big Little Lies


Kuva: HBO Nordic
HBO Nordicilla on tänään tullut katseluun uuden amerikkalaisen minisarjan Big Little Lies avausjakso. Pääsin näkemään jakson ennakkoon viime viikon lopulla HBO Nordicin ennakkokatselutilaisuudessa. Ei ollenkaan hullumpi tapa aloittaa hiihtoloma - hyvän tv-sarjan parissa, hyvien tarjoilujen äärellä ja vielä hyvässä seurassa!:D Mulla ei ollut juurikaan ennakkotietoa sarjasta mennessäni avausjaksoa katsomaan. Se on oikeastaan mahtava tilanne, näin katselukokemusta ei muokkaa ennakkokäsitykset tai -odotukset. Avausjakso sai siis ansaitsemansa näytön paikan!

Sarja perustuu australialaisen Liane Moriartyn romaaniin Mustat valkeat valheet. Päähenkilöinä nähdään aiemmin lähinnä elokuvarooleissa esiintyneet Reese Whitherspoon, Nicole Kidman ja Laura Dern sekä Shailene Woodley.
Tarinaa lähdetään kertomaan eri aikatasoilla. Pääasiallinen kerronnan taso lähtee liikkeelle ekaluokkalaisten ensimmäisestä koulupäivästä. Samalla annetaan ymmärtää, että tulevaisuudessa on koullut, todennäköisesti murhattu, nainen ja seurataan kuulusteluja tähän liittyen. 

Kuva: HBO Nordic
Usein uutta sarjaa verrataan johonkin aiemmin nähtyyn. En välttämättä tästä aina innostu, tosin kertoohan sekin jotain. En voi kuitenkaan olla mainitsematta että Big Little Lies toi mulle mieleen sarjan The Affair. Siinähän kolmiodraaman ja jokseenkin tavallisen perhe-elämän seuraamisen rinnalla kuljetettiin miehen kuolemaan liittyviä kuulusteja. Mikä onkaan arkisempaa elämää kuin lasten kasvamisen seuraaminen, siihen liittyvät pohdinnat, koulun aloitus, perhe-elämän järjestelyt exien ja uusien kanssa… Kun tähän arkielämään yhdistetään murha, on ilmiselvästi odotettavissa jotain yllättävää, riipivää, järkyttävää. Mitä niin pahaa täytyy tapahtua tässä aluksi verrattain normaalilta näyttävässä yhteisössä, että päädytään murhaan? Tästä rakentuu sarjan jännite. Jotain samaa kuin The Affairissä? Pieniä viitteitä siitä, että kaikki ei ole sitä miltä ensin näyttää, nähdään jo ensimmäisessä jaksossa.

Kuva: HBO Nordic
Sarjassa nähdään upeita maisemia ja mahtavia taloja meren rannalla. Näissä riittää ihasteltavaa! Miten niin usein tv-sarjoissa asutaankin näin hienosti? Kuvataanko tv-sarjoissa useammin paremmin toimeentulevia ja heidän elämäänsä kuin ns. tavallisten pulliaisten elämää? Vai asutaanko tv-sarjoissa vain yli varojen? Ihastuttavinta mun mielestä kuitenkin sarjassa ovat naiset! Heitä on monta ja he kaikki ovat aikuisia! Miten virkistävää onkaan nähdä nimenomaan amerikkalaisessa sarjassa useampi naispääosan esittäjä ja keski-iältään yli kolmenkymmenen! Käsittääkseni Reese Whitherspoon on työskennellytkin viime vuodet tuodakseen hyviä rooleja naisille ja etenkin aikuisille naisille. Tätä suuntausta kannatan suurella sydämellä ja siinä tämä sarja onnistuu, sen voin ainakin sanoa jo pelkästään ensimmäisen jakson perusteella.
Ensimmäisen jakson jälkeen heräsi utliaisuus ja kiinnostus, eli avaus onnistui tehtävässään. Haluan nähdä lisää! Kiinnostuin myös kirjasta, kuinka tarina siinä kerrotaan. Mutta kumpi ensin, kirja vai sarja, hm...
Seitsemän osaisessa sarjassa näyttelevät myös muun muassa Alexander Skarsgård, James Tupper, Adam Scott ja Zoë Kravitz. Tuottajana toimii David E. Kelley ja kaikki seitsemän jaksoa ohjaa  Jean-Marc Valée.

 Big Little Lies, HBO Nordic 20.2.2017 alkaen
Uudet jaksot tulevat nähtäviksi maanantaisin klo 4.00




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti