torstai 23. helmikuuta 2017

Perhedraamaa

Bonusperhe Kuva: Ulrika Malm / SVT


Jos perhe-elämä ja ihmissuhteet kiinnostavat niin kannattaa katsastaa Ylen kaksi sarjaa, jotka parhaillaan ovat menossa. Vielä ehtii mukaan!

Yle Femilla alkoi helmikuun alussa ruotsalainen draamakomedia Bonusperhe, jota esitetään meillä vain muutaman päivän viiveellä Ruotsiin verrattuna. Bonusperhe kertoo tuoreesta perheestä, joka vielä hakee muotoaan. Lapsia on vanhempien aiemmista suhteista ja uusikin on jo tuloillaan. Lisäksi ympärillä pyörivät ex-puolisot ja ainakin ex-miehen äiti ystävättärineen. Tapahtumat pyörivät arkisten asioiden ympärillä. Leppoisaa katseltavaa, vaikka taas huomioni kiinnittyi naispääosien esittäjien huuliin ja oli viedä kaiken huomion! Ovatko ne luonnostaan noin muhkeat? Ei kai? Eihän tuollainen tavallinen äiti kävisi huuliaan pumppauttamassa, eihän… Toivottavasti pystyn ensimmäisen jakson jälkeen keskittymään paremmin muuhunkin kuin noihin huuliin!;)

Viime perjantaina alkoi puolestaan Yle TV1:n puolella brittiläinen draamasarja Poika, joka katosi musiikkiin. Tässäkin sarjassa on kevyt ote, vaikka aihe on vaikea. Sarja kertoo perheestä ja heidän läheisistään hetkellä kun perheen ekaluokkalaisella pojalla todetaan autismi (tai olisiko oikeammin sanoa autismin kirjoon kuuluva tila). Pidin kovasti tässä sarjassa näyttelijäkaartista ja henkilöhahmoista, jotka lähtivät heti elämään persoonina.

Molemmista sarjoista on luvassa ainakin toinen tuotantokausi. Bonusperheessä uusperhe pysynee kasassa vielä toisellakin kaudella mutta vielä ensimmäisessä jaksossa sinkkuina olleet eksät tulevat varmaankin seikkailemaan erinäisissä suhteissa. Sen sijaan Poika, joka katosi musiikkiin -sarjassa perhedynamiikka joutuu varmasti koetukselle, enkä ihmettelisi, jos jossain vaiheessa lusikat laitetaan siellä jakoon, ainakin väliaikaisesti. Olisin erittäin iloinen, jos draaman kaari haettaisiin kuitenkin jostain muualta kuin perheen hajottamisesta.
Bonusperhe
Sarjan ovat tuottaneet Felix Herngren, Clara Herngren, Moa Herngren ja Calle Marthin
 Osissa: Erik Johansson, Vera Vitali, Fredrik Hallgren, Petra Mede 
Tuotanto: FLX TV SVT:lle / yhteistuotanto 
Yle Fem lauantaisin 4.2.2017 alkaen

Poika joka katosi musiikkiin (The A Word) Rooleissa: Lee Ingleby, Morven Christie, Max Vento sekä Molly Wright, Christopher Eccleston, Vinette Robinson ja Greg McHugh
 Käsikirjoitus: Peter Bowker 
Tuotanto: Fifty Fathoms Productions, Keshet Productions, BBC, 2016. 
Sarja perustuu Keren Margalitin luomaan israelilaiseen formaattiin. 
Yle TV1 perjantaisin 17.2.2017 alkaen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti