torstai 9. helmikuuta 2017

Draaman ja rikoksen mailla

Dav! 

Tanskalaiset tv-sarjat ovat kiehtoneet jo useamman vuoden ajan erityisen paljon. Se on sytyttänyt kiinnostuksen myös maata ja kieltä kohtaan. Miten ihanalta se tanska kuulostaakaan!:) Tästä syystä matka Tanskaan on siintänyt haaveena jo jonkin aikaa kunnes syksyllä lopulta vain päätin ostaa lentoliput. Eihän ne edes paljoa Köpikseen maksa! Valkeat siivet veivät siis tämän tytön vuoden alussa pariksi päiväksi Kööpenhaminaan.

Vaikka ohjelmassa oli toki muutakin, piti tämän sohvaperunan kuitenkin juosta ”tv:stä tuttuja” paikkoja läpi. Hyvät sightseeing-kierroksethan siitä sai!

Jo ennen matkaa tutkin netistä, mitä mielenkiintoista tutkittavaa Köpiksestä löytyisi, ja löytyisihän sitä. 

Nordisk Film on yksi Tanskan suurimpia elokuvien ja tv-ohjelmien tuotantoyhtiöistä. Nordisk Filmillä on mahdollista käydä opastetuilla kierroksilla. Studiot sijaitsevat Kööpenhaminan esikaupunkialueella. Kaupungin virallisilta matkaopassivuilta löytyy pieniä kohdeoppaita liittyen suosituimpiin viime vuosien sarjoihin ja elokuviin, mm. Rikos, Silta ja Vallan Linnake. Kaupungissa voi osallistua myös opastetuille retkille ko. sarjojen paikkoihin ja maisemiin. Itse innostuin ja olisin osallistunut Vallan linnakkeen kierrokselle, mutta valitettavasti sitä ei tällä hetkellä järjestetä kuin yksityisille ryhmille. Rikoksesta en ole katsonut kuin amerikkalaista versiota jokusen jakson ja Sillasta multa edelleen puuttuu vielä 3. kausi (vaikka kausi on lainassa kirjastosta jo kotona ollutkin). Joskus kyllä voisin näille retkille osallistua, mutta tällä reissuilla päädyin vain pikaisesti juoksemaan niitä tv:stä tuttuja paikkoja läpi. 


Illalla hotellihuoneessa kun jalat oli kävelty puhki kipeiksi ja lähes poikki, päädyin katselemaan  Perillisten kolmatta tuotantokautta. Kävin Suomeen tultuani huvikseni DR:n sivuilla katsomassa jaksoja ja ne lähtivät täälläkin pyörimään! Yllättävää kun ko. kausi ei käsittääkseni kuitenkaan vielä ole Suomessa esityksessä ollutkaan. Eli sieltä niitä pääsee jo katsomaan, jos ei haittaa, että suomenkielinen tekstitys puuttuu. ;)

Jatkoa seuraa Vallan linnakkeesta… Nyt, farvel!
 LINKKEJÄ:

 
 


Kuvissa Øresundin silta Christiansborgin linnan tornista kuvattuna sekä kuvia Black Diamondin eli Royal Libraryn läheisyydestä
Kuvat: SarjaelämääEi kommentteja:

Lähetä kommentti