torstai 2. helmikuuta 2017

Presidentti


Kuva: Zodiak Finland/Yle
Ensi sunnuntaina samaan aikaan kun AVAlla käynnistyy ruotsalaissarja Gåsmamman, nähdään Kotikatsomossa avausjakso Ylen suursatsauksesta Presidentti Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Suurella jännityksellä odotamme, kuinka sarja lähtee käyntiin. 


Sarjan tapahtumat sijoittuvat lähitulevaisuuteen vuoteen 2018. Sarja alkaa presidentin vaaleista (Ylen sivuilla voi muuten käydä tutkimassa ehdokkaiden esittelyvideoita), ja Suomi saa uuden, politiikan ulkopuolelta tulevan presidentin. Sarjassa tullaan seuraamaan presidentin elämää niin työn kuin perhe-elämän ja ihmissuhteidenkin näkökulmasta. Ensitiedon mukaan presidentin lähipiiri tulee olemaan totuttua enemmän mukana politiikassa, joten tässähän tuntee ihan tuulahduksen suuresta maailmasta valtamerten takaa.

Kuva: Zodiak Finland/Yle

Tasavallan presidentiksi valitaan avaruusteknologian parissa uran tehnyt liikemies Henri Talvio (Samuli Edelmann). Presidentin puolisona nähdään toimittaja Anna Talvio (Laura Malmivaara) ja presidentin luottomiehenä Arto Rahkonen (Tommi Eronen). Pääministerinä toimii nuori nainen Petra Pennanen (Inka Kallén). Sarjan näyttelijäkaartissa ovat mukana myös Rea Mauranen, Antti Virmavirta, Kristiina Halttu, Mats Långbacka, Esko Salminen ja Olavi Uusivirta.


Sarjan taustalla ovat käsikirjoittajapari Kirsti Manninen ja Antti Pesonen. Manninen on ollut kirjoittamassa tv-sarjoja kuten Kotikatu, Kansan mies ja Hovimäki. Antti Pesosen meriittejä ovat niin ikään Kansan mies sekä Nymfit, Sorjonen ja mm. Sami Yaffa – Sound Tracker, hieman eri genrestä kylläkin. Sarjan ohjaa Lauri Nurkse, jonka viimeisimpiä ohjaustöitä on mm. ihan huippu Luottomies. Nurkse nähtäneen myös vähintään pyrähdyksenä kameran toisella puolella. 

Kuva: Zodiak Finland/Yle
Keskeinen tekijäjoukko on ihan vakuuttava, mutta onnistuneeseen lopputulokseen vaikuttaa moni tekijä. Hieman karvat nousevat pystyyn kun tiedossa on mm. Etelä-Suomea koetteleva maanjäristys. Entä kuinka uskottavasti kipinät sinkoilevat presidentin ja pääministerin välillä?

Kuva: Numi Nummelin/Zodiak Finland/Yle
Kotikatsomo: Presidentti, TV1 sunnuntaisin 5.2.2017 alkaen klo 21.05 ja Yle Areenassa kokonaisuudessaan 5.2.2017 alkaen

12-osaisen sarjan on tuottanut Zodiak Finland

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti