tiistai 18. lokakuuta 2016

Sorjonen saapui kaupunkiin


Kuva:
©Fisher King Production 2016 / layout: Miikko Oikkonen / Yle Kuvapalvelu

KRP:n huippututkija Kari Sorjonen  muutti vihdoin sunnuntaina Helsingistä Lappeenrantaan. Tätä olikin jo ehditty odottaa! Sarjan alkutunnari soi nordic noirille uskollisesti [jopa vähän huvittavuuteen asti],   yllättävän kirkkain ja valoisin kuvin tosin. Mutta mitä tekee huippututkija Itä-Suomessa ja mikä häntä siellä on vastassa?

Ensimmäisessä jaksossa Sorjosen taustaa raotettiin ja hän pääsi aloittamaan uuden elämän uudella paikkakunnalla. Saatiin myös havaita, että pikkukaupungin idylli ei olekaan niin täydellinen kuin olisi suonut. Juonta lähdettiin rakentamaan useasta eri suunnasta.
 
Kovin kauaa ei mennyt siihenkään kun  paikalle saatiin Antti Rokan reinkarnaatio Jaakko Saariluoman luomana. Uudempiakin esikuvia paikalliselle murteelle olisi kyllä ollut. Jaakko olisi voinut viettää hetken Hanna Pakarisen tai Jouni Hynysen seurassa. Tai kyllähän Antsku Imatraltakin on Jaakon tuttuja...;)

Kovin suurta jännitystä saati kauhun hetkiä ei ensimmäisessä jaksossa vielä koettu. Toisaalta en ole edes varma, haluaisinko suomalaisen rikossarjan lähtevän tähän raaimman murhan keksimiskilpailuun mukaan. Hyvä tarina on kuitenkin se tärkein! Ja kun se karjalaismies ihan toisilta vuosikymmeniltäkin jo kuoli, niin kyllä tällä sarjalla on mahdollisuutensa. Ehtisinpä vaan joskus katsomaan sarjan putkeen Areenasta... Kyllä mua jäi kiinnostamaan miten Sorjosen perheen downshiftaus onnistuu!;)


PS. Sorjonen muutti perheineen vaimonsa äidin vanhaan taloon. Mä niiiiin odotin, että millainenhan talo on kyseessä, rintamamiestalo kenties? Ja kun kyseessä oli vanha talo, odotin myös jonkin sortin remonttia... Mutta tämä olikin rikossarja, ei päästy remonttihommiin eikä talosta nähty muutenkaan oikein mitään. Harmi.Sorjonen, TV1 sunnuntaisin klo 21.05

Kaikki jaksot katsottavissa Yle Areenassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti