lauantai 29. lokakuuta 2016

Maksullisia palveluja vai ei?

Hyvä vaihtoehto telkkarille. Kuva: Sarjaelämää

Nyt on syksyn kiireet saanet tämän perunan liikkeelle sohvalta, todennäköisesti kuitenkin vain hetkellisesti ;), ja viime päivinä on tullut katsottua telkkaria harvinaisen vähän. Jotain kuitenkin on tullut seurattua vähintäänkin puolella silmällä.
Yle Areenassa julkaistiin viime viikolla Downshiftaajat-sarja ja sarja esitetään myös TV2:lla. "Shiftareita" olen pari jaksoa katsonut, mutta sen enempään ei aika ole revennyt. 
Aloin heti alkuun miettiä, mihin sarja tulee päättymään ja jaksanko katsoa, mitä siinä välissä tapahtuu? Mun oletukseni on, että  pääpariskunta joutuu tunnustamaan julkisesti elintasonsa romahtamisen, mutta oppivat myös elämään sen kanssa. Se että sama pariskunta toisella kaudella kohtaa äkkirikastumisen, mietityttää ehkä vieläkin enemmän. Toimiiko se samoilla henkilöillä? Ei kai aleta moralisoimaan ja esitetään, että pariskunta pystyy vastustamaan rikastumisen tuomia houkutuksia ja näin osoittamaan, että elämässä on tärkeämpiäkin arvoja?  Vai ollaanko realisteja ja todetaan, että vanha kusi nousee nopeasti takaisin päähän? 
Juu mutta kuten sanottua, olen katsonut vasta kaksi jaksoa ja voin olla todella hakoteillä ohjelman kanssa. Ei olisi ensimmäinen kerta!;)

Downshiftaajat oli  Suomen ensimmäinen viihdepalvelun alkuperäissarjana toteutettu laajamittainen draamasarja, joka esitettiin vuosi sitten Elisa Viihde -palvelussa. Vaikka olenkin tällainen telkkarin suurkuluttaja ja välillä maksulliset tv-palvelut ja kanavat houkuttelevat, en ole halunnut niitä vielä tilata. Ehkä syynä on suuri pelko, että sen jälkeen mua ei oikeasti saisi enää sohvalta minnekään. ;) Toisaalta valintani on myös tukeni sille televisiolle, josta ei tarvitse (verojen lisäksi) maksaa. Yksi mulle tärkeä esimerkki tästä on Yleisradion lastenohjelmat. Ne ovat ainoat lastenohjelmat, joiden eteen voin lapseni turvallisesti jättää. Lisäksi olen ehkä vähän vanhanaikainenkin, sillä musta oli lapsuudessa hienon yhteisöllistä se, miten kaikki olivat katsoneet edellisenä iltana samoja ohjelmia ja niistä puhuttiin seuraavana päivänä. Ei ollut vaihtoehtoja eikä vapautta valita aikaa ja paikkaa. Mutta kukapa haluaisi enää palata siihen...
Nyt käyn parhaillaan suurinta kamppailua siitä, pitäisikö tilata Netflix vai ei. Syy on selvä: Gilmoren tyttöjen uudet jaksot tulevat katsottaviksi 25. marraskuuta. Kyllähän ne pitäisi nähdä! Mutta onneksi mulla on vielä reilu kuukausi aikaa miettiä... 


Downshiftaajat, Yle Areena ja Yle TV2 keskiviikkoisin klo 21

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti