perjantai 11. marraskuuta 2016

Amandasta, pelimiehistä ja tirkistelynhalusta

Kuva: Sarjaelämää

Amanda Harkimo esitteli tulevaa ohjelmaansa Amanda ja pelimiehet kuluneella viikolla Niemi Centerissä, ennen kuin lähti soittamaan musiikkia viereiseen rakennukseen Jokereiden peliin. Paikalla piipahti myös Jari Kurri Jokereiden synttäreiden kunniaksi. 

Kuva: Fox
 
Amanda on aiemmin esiintynyt Big Brotherissa, Martina ja hengenpelastajat -ohjelmassa, Viidakon tähtösissä, Ruotsin Paratiisihotellissa sekä Hottiksissa. Tällä kertaa ei kilpailla eikä etsitä seuraa vaan nyt on luvassa vähän toisenlainen reissu, jonka käsikirjoittamiseen Amanda osallistuu myös itse.  10-osaisessa sarjassa Amanda vierailee KHL- ja NHL-kaupungeissa tapamaassa suomalaispelaajia ja heidän perheitään. Amanda kertoi, että sarjassa keskitytään kaukalon ulkopuoliseen elämään ja tutustutaan myös kaupunkeihin, joissa käydään. Lisäksi Amanda aikoo haastaa pelaajia heidän mukavuusalueeltaan ja luvassa on ainakin pokeria, joka kuuluu Amandan omiin harrastuksiin. Korkkarit lähtevät myös Siperiaan mukaan, joten keväällä nähdään ja kuullaan, mitä kaikkea reissussa tapahtuu.

Kuva: Fox
Ohjelmasta löytyy tosi-tv -potentiaalia. Amanda on sanavalmis ja värikäs persoona – kaikkea voi tapahtua - ja Amandan Jokeri- ja lätkätausta käy selitykseksi hänen valinnalleen ohjelmaan. Ja monia varmasti kiinnostavat kiekkoilijoiden olot ulkomailla. Heistä puhutaan paljon, mutta ei me paljoa olla vielä nähty. Itse asiassa olen odotellut suomalaista vastinetta kanadalaiselle realitysarjalle Lätkävaimot, joten tämä ohjelma voi olla edes jonkinlainen vastaus tähän toiveeseen. Suoraan sanottuna toivoisin jopa, että ohjelmassa unohdettaisiin ne varsinaiset kiekkoilijat ja Amanda voisi hengailla vain kotijoukkojen kanssa!:D

Mediatutkija Veijo Hietalan mukaan tosi-television suosio perustuu juurikin ihmisen luontaiseen haluun tirkistellä. Ihminen on luonnostaan sosiaalinen olento, joka syntyy ja kasvaa koko ajan suhteessa muihin ihmisiin. Jokainen meistä tarkkailee muita ihmisiä jo vauvasta lähtien. Nykymuotoisen romaaninkin juuret ovat tirkistelynhalussa. 1700-luvulla syntyneen porvarillisen romaanin suosio perustui juuri siihen, että tavalliset ihmiset pääsivät lukemaan vertaistensa elämästä. Sitä samaa tehdään televisiota katsoessa: voimme Hietalan mielestä pällistellä ihmisiä, joihin ei milloinkaan muuten tutustuisi. Nämä ohjelmat todistavat hänen mielestään, ettei tylsää ihmistä ole olemassakaan. Kaikista saadaan kaivettua jotain kiinnostavaa. 

Kuva: Fox

Amanda ja pelimiehet näyttävät myös jatkavan Fox-kanavan perinteitä. Kanavan kotimainen ohjelmistohan on koostunut ja koostuu edelleen lifestyle- ja tosi-tv-sarjoista.  Kaava alkaa olla katsojalle jo tuttu: on julkkis tai kaksi ja he reissaavat kotimaassa tai ulkomailla tapaamassa ihmisiä ja tutustumassa erilaisiin kaupunkeihin ja matkakohteisiin.  Näin on ollut ainakin Saulin parhaassa kaverissa, Maisan ja Nikon luksusmatkoissa, Cristalin ja Nygårdin tripillä ja vähän samaa sarjaa ovat myös V#tun puhelinmyyjät 2 ja Alanyan sankarit. Lisää on siis tulossa, maaliskuussa!Amanda ja pelimiehet 28.3.2017 alkaen Fox-kanavalla


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti