torstai 17. marraskuuta 2016

The Affair

Kuva: HBO Nordic

Showtime-kanavan sarja The Affair jatkuu maanantaina 21.11. HBO Nordicilla kolmannen tuotantokauden jaksoin. Sarjassahan siis seurataan kaksi avioliittoa tuhonneen suhteen vaikutuksia ja rikosta, joka saattaa osapuolet takaisin yhteen.
Tämä on ollut mun niistä harvoista yhdysvaltalaisista sarjoista, joita olen ehtinyt ja halunnut viime vuosina seurata. Sarjan aihe ei houkutullet mua mukaansa, mutta sen käsikirjoituksellinen rakenne, yllätyksellisyys ja mysteerisyys sen sijaan veivät. 
Olen taas sen tilanteen edessä, että kiinnostava sarja löytyy maksullisen tv-palvelun puolelta. Tältä ei taida voida enää välttyä. Onneksi HBO Nordiciakin voi kokeilla kuukauden ilmaiseksi (ja sieltä löytyvät myös kaudet 1-2!).

Helen, Noah, Alison ja Cole. Kuva: HBO Nordic

Kolmannelle kaudelle lähdetään tiivistetysti seuraavanlaisesta asetelmasta (avaa lähtökohtia kolmannelle kaudelle ja tulevaa, mutta ei sisällä suuria spoilereita):

Ajassa siirrytään kolme vuotta eteenpäin siitä kun Noah (Dominic West) tunnusti murhanneensa Scott Lockhartin.

Noah  koki olevansa Helenille velkaa paljosta rikottuaan heidän avioliittonsa ja uhrautui hänen puolestaan vankilaan. Kolmannella kaudella Noah vapautuu vankilasta, mutta vankila-aika vaikuttaa häneen edelleen voimakkaasti. Noah ei ole unohtanut Alisonia, mutta Alison ei halua enää jatkaa suhdetta. Uusi nainen, ranskalainen kollega tulee Noahin elämään (ilahduttavasti kyseessä ei ole "teinimissi" mutta miksi juuri ranskalainen - niin kliseistä). Näyttelijän itsensä sanoin kolmas kausi kertoo erityisesti ihmisen varjopuolista.

Alison (Ruth Wilson)  menetti ensimmäisen lapsensa ja hänellä on vaikeuksia totuttautua äitiyteen uudelleen. Alisonia vaivaa taukoamatta menettämisen pelko, pelko että tyttärelle tapahtuu jotain. Hän haluaa kuitenkin osoittaa itselle ja toisille pystyvänsä olemaan äiti. Alison rakastaa edelleen entistä miestään Colea ja hänen on vaikea hyväksyä tämän uutta perhettä, jollaista Alison ei ole pystynyt itselleen saamaan. Suhde Noahiin on ristiriitainen.

Helenillä (Maura Tierney) menee näennäisesti hyvin, mutta elämä neljän lapsen huoltajana ei ole helppoa eikä Helen osaa sitoutua miesystäväänsä. Helen joutuu käsittelemään myös kalvavaa syyllisyydentunnetta.

Cole (Joshua Jackson) on aiemmilla kausilla ollut romuna ja hukassa, mutta kolmannella kaudella hänet nähdään ehkä ensimmäistä kertaa onnellisena. Ristiriitoja aiheuttaa kuitenkin tyttären äidin Alisonin ja nykyisen vaimon Luisan välissä oleminen. (Jokohan mä tällä kaudella unohtaisin Pacey Witterin?;))Kuva: HBO Nordic

Aiemmat kaudet ovat rakentuneet Colen veljen kuoleman syyn ja syyllisen selvittämiseen ja tämä on tuonut sarjaan yllättäviä käänteitä ja koukkuja. Kun rikos on selvinnyt, mistä kokout ja käänteet tulevat tällä kaudella? Keskitytäänkö nyt selvittämään niitä pettämisen syitä ja seurauksia, joilla sarjaa monesti kuvataan? Kauden esittelyssä puhutaan ihmisen varjopuolista, demoneista ja psykologisesti ristiriitaisista henkilöhahmoista, kunpa nämä eivät saisi liian suurta otetta ja veisi sarjaa liian pimeään.
Totuus on tälläkin kertaa jokaiselle erilainen.

The Affair 3. kausi ensi-illassa 21.11. alkaen vain HBO Nordicilla.
3. kauden avausjakso katsottavissa ennakkoon 11.11. alkaen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti