lauantai 17. syyskuuta 2016

Trillereitä ja pusuhuulia ;)

Jossain postauksessa jo taisin mainitakin, että norjalainen trilleri Mammona kuuluu mun tämän hetken seurattaviin. Taitaa jopa olla niin, että ko. sarja on tällä hetkellä se ykkösseurattava. On nimittäin hyvä!
Sarjasta on menossa jo toinen kausi, mutta jos ensimmäistä kautta ei jostain syystä ehtinyt nähdä, kakkosen alkukauden voi ahmia vielä Yle Areenasta ja pääsee ihan hyvin kyytiin mukaan. Sarjaa ei kyllä voi kovin herkille suositella, se on aika ahdistava ja julmakin välillä, mutta käsikirjoitus on todella herkullinen ja toteutus laadukas. 
Tämä tällainen nordic noir eroaa kyllä valtavasti niistä rikosohjelmista, joita joskus nuorempana tuli katsottua. Niissä pystyi luottamaan siihen, että päähenkilölle tai tämän läheisille ei tapahdu mitään kamalaa. Nyt aivan kaikki on mahdollista, ja kaikkea tapahtuu! Olen tullut myös miettineeksi, pitääkö tämä kaikki todella näyttää, onko se tarpeen? Tuntuu kuin uusissa sarjoissa olisi menossa kilpailu, missä sarjassa tapahtuu kaikista kammottavin murha..

Tällä viikolla alkoi myös toinen rikossarja, ruotsalainen Nousuvesi. Silmäni jäivät kiinni pääosan esittäjän Julia Ragnarssonin huuliin, eikä päässyt niistä yli ja irti. Ne ovat niitä aina mutrulla olevia, aina törröllään olevia huulia, jotka ilmeisesti ovat nyt niin must naisnäyttelijöillä, mutta jotka vaan ovat niin kamalat. Tai minä ärsyynnyn. Pitääkö siis todeta, että ne tekevät odotetun vaikutuksen!:) Jo The Affair -sarja meinasi aikoinaan jäädä katsomatta kun molemmilla Noahin naisilla oli nämä törröt, eihän niitä huulten haltijoita meinannut edes erottaa aluksi toisistaan, kumpi on uusi ja kumpi ex. 
No, olihan Nousuvedessä onneksi muutakin kuin ne huulet. :) Tosin yksi jakso kerrallaan katsominen alkaa tuntua jo oudolta, haluaisi kerralla enemmän! Ensimmäisen jakson täytyy olla kyllä todella koukuttava, että seuraavan muistaa katsoa joskus viikon päästä. Alan luisua kai ketjukatsojaksi maksimaalisen uppoutumisen sarjan maailmaan saadakseni. 

Kuva: Sarjaelämää
Trillerinälkään kyllä näyttää riittävän syksyksi katsottavaa, voikun draaman kanssa olisi samalla lailla. Yhtä laadukasta pohjoismaista draamaa odotellessa...(ja täksi illaksi on kirjastosta lainattuna Sillan 3. kausi. Maltoin olla katsomatta sen tv:stä, sitten sarja jo unohtui, nyt sen sai melko lyhyellä odotuksella kirjastosta lainaan. Eli trillereiden merkeissä jatketaan.)


PS. Mulla ei ollut käytettävissä kuvaa sarjoista, joista kirjoitin tänään. Mutta toi R&A:n tunnuskuva nyt vaan on aika trilleri itsessään, joten eikö se sovi tähän kuvitukseksi ihan hyvin?!:) Festarit ovat parhaillaan menossa, joten onhan se myös ajankohtainen. Itse kävin eilen katsomassa - komediaa... :)


Mammona, Yle Fem tiistaisin klo 22.00

Nousuvesi, Yle TV1 SunnuntaisinEi kommentteja:

Lähetä kommentti