perjantai 30. syyskuuta 2016

Keskustelua keskusteluohjelmista

Pieni hyppäys kaikkien realityjen ja rikossarjojen parista toisenlaiseen ohjelmatyyppiin. 
Nimittäin keskusteluohjelmiin.


Arman LIVE. Kuva: Petri Aho, Nelonen Media.

Arman Alizad on siirtynyt tien päältä tv-studioon ja 27.9. nähtiin hänen ensimmäinen suora lähetys Arman LIVE. Alku oli todellakin jännittävä, sen näki myös Armanista. Supliikki ensimmäinen vieras Jaajo Linnonmaa meinasi jättää Armanin sanattomaksi. Jaajo jo kuittaili tuntevansa olonsa kuin istuisi psykiatrin vastaanotolla kun Arman jäi toisinaan vain katsomaan häntä silmiin kysymysten esittämisen sijasta. Tästä olisi voinut tulla kiusallista, mutta seuraavien vieraiden kanssa Arman otti tilanteen ns. haltuun ja homma alkoi sujua. Ja ei se silmiin katsominenkaan ole pahasta, mukavaa, että välillä vieraisiin todellakin keskitytään eikä mennä hurjalla vauhdilla vain eteen päin. Tässä keskusteluohjelmassa tykkäsinkin juuri sen rauhallisuudesta. Ainoastaan Kaija Koon Arman oli tavannut jo aiemmin ja heidän tapaamisestaan näytettiin klippi. Lisäksi lopuksi Arman tarjosi ruuanystävälle Ville Haapasalolle illallista ja he rupattelivat ruuan äärellä. Nämä ohjelmanumerot keskustelun lisäksi olivat ihan mukavat, enempää en ainakaan minä niitä kaipaisi. Käsittääkseni vieraat vahvistivat myös jonkin sortin uutisia itsestään Armanin sohvalla, ainakin Ville nähtiin ilman pipoa!;)
EVS Kuva: MTV

Maikkarin puolella nähdään tällä hetkellä EVS eli Enbuske, Veitola & Salminen -talkshow. Haastattelijoina porukka on aikalailla yhtä terävää kuin Arman, ainakin vaikuttaisi siltä että kaikkea voi kysyä ja myös halutaan kysyä. Mukaan mahtuu myös musiikkiesitystä ja toisinaan sketsinpoikasta ja kun jo haastattelijoita on kolme, niin aikamoista kiirettä pitää. Tässä ohjelmassa paino on ehdottomasti sanalla SHOW.

Mulla itselläni on sellainen käsitys, että aiemmin keskusteluohjelmissa saattoi olla vieraana ajankohtaisia vieraita, mutta heiltä ei kuitenkaan uskallettu/haluttu/voitu kysyä niitä kysymyksiä, jotka kaikki olisivat halunneet tietää. Keskustelussa puhuttiin ihan jostain muusta. Nykyään tämä kuuman puuron kiertäminen on vähentynyt, vai onko se oma harhani? Nyt kysytään aika suoraan ne kysymykset, joihin kaikki odottavat vastausta. Vastaaja saa sitten päättää millaisen vastauksen antaa. Haastattelijoista on tullut uudella tavalla röyhkeitä ja tiukkoja. 
Keskusteluohjelmat kuulunevat kategoriaan ohjelmia, jotka on katsottava juuri silloin kun ne esitetään telkkarissa. Jälkikäteen ne tuntuvat jotenkin jo vanhoilta, kuin katsoisi edellisillan bilekoostetta... Tai ainakin jos ohjelma sisältää paljon muuta sälää kuin itse keskustelua, nämä osuudet tekee mieli hyppiä nopeasti ohi ja mennä suoraan itse asiaan. Tässä mielessä tempoltaan rauhallisempi ohjelma kestänee paremmin aikaa. Mutta juuri tästä syystä multa jää usein keskusteluohjelmat katsomatta, vaikka voisivatkin olla kiinnostavia. Tänään tulisi taas EVS, saa nähdä ehdinkö töllön ääreen ajoissa...

Arman LIVE, Nelonen tiistaisin klo 22

Enbuske, Veitola & Salminen, MTV3  perjantaisin klo 21.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti