torstai 8. syyskuuta 2016

Viikon uudet alkajat

Tällä viikolla on alkanut uutta ja vanhaa. Ja olihan se taas katsottava Ensitreffit alttarilla -ohjelman aloituskin. Tällä kaudella mukana on uudet asiantuntijat ja tietysti uudet sinkut. Hassua mitenkä nämä uudet sinkut tuntuvatkin näin kauden alussa vierailta ja edelliskauden sinkut niiltä "oikeilta", tämä ilmiö on aina uusissa kausissa ohjelmissa, joissa henkilöt vaihtuvat. Mutta kyllähän he tutuiksi vielä tulevat, jos sarjaa jaksaa seurata. Tällä kertaa mulle ei tullut selvää visiota siitä, ketkä olisivat se todennäköisin pari. Jollain kaudella on löytynyt niitä "naimanaamoja", jotka siis ulkoisesti näyttävät luoduilta toisilleen. Tosin ei ne edelliskauden naimanaamatkaan sitten pysyneet yhdessä, eli ehkä tämä visiottomuus voi olla ihan hyväkin merkki...:)
 
Tällä kaudella asiantuntijoina ovat Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt. Kuva: MTV Oy.

Pari päivää ensitreffejä alttarilla aiemmin alkoi Ylellä kuusiosainen draamasarja Korpelan kujanjuoksu. Sunnuntaina Helsingin Sanomissa oli kiintoisat artikkelit vierivieressä. Toisessa artikkelissa maalaiskomedian tekijät itsevarman oloisesti kertovat ko. tyyppisellä ohjelmalla olevan tilausta ja odottivat heti yli puolen miljoonan yleisöä. Vieressä taasen Tuomo Yrttiaho toteaa arvostelussaan sarjan melkolailla vanhaksi vitsiksi. 
Hyvälle draamalle on mielestäni aina tilausta ja tarvetta. On myös virkistävää vaihtelua seurata nykyaikaista menoa jossakin muualla kuin kaupunkiympäristössä. Mutta jotain uutta ja yllätyksiä voisi maalaiskomediakin tarjota. Vanhoja vitsejä on tylsä katsoa uudestaan. Hesarin jutussa tekijät Luoma ja Mäkinen vaikuttavat jopa hieman pelottavan tyytyväisiltä hyväksi havaittuun kaavaan. Mahtaako tästä lähtökohdasta saada uutta aikaiseksi. 
Kovin vauhdikkaasti ja uudistuneesti sarja ei käynnistynyt. Tutusta asetelmasta lähdettiin liikkeelle kankeaa replikointia myöten.  Siitä huolimatta sarjan aloitus keräsi miljoonayleisön. Saa nähdä säilyvätkö katsojat ja tarjoaako sarja mitään yllätystä jatkossa. 

Kuva: Sarjaelämää


Ensitreffit alttarilla AVA 6.9.2016 alkaen tiistaisin klo 21

Korpelan kujanjuoksu Yle TV1 4.9.2016 alkaen sunnuntaisin klo 21.05

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti